Afbeelding
WINTEREXTRAVAGANZA LAND VAN CUIJK

‘Ik vind het super dat ik op deze manier iets terug kan doen’

Algemeen 2.047 keer gelezen

BOXMEER | Schaatsen. Bij het horen van dit woord denken sommigen al snel aan het typisch Hollandse stilleven: een dichtgevroren plas, molentje op de achtergrond, koek en zopie-hutje op rechts, én heel veel mensen kriskras door elkaar. Snel maakt men de associatie met de jaren ‘20 en ‘30, de tijd van Kruimeltje en Ciske de Rat. Precies die jaartallen staan ook centraal bij StraightRazors, dé vintage barbier van Boxmeer. Nick Lichtenberg, eigenaar van de kapperszaak, is voor het eerst sponsor van de ijsbaan op het Raadhuisplein. Maar niet vanwege de vooroorlogse tijdsgeest.

“Ik ben gespecialiseerd in die oude jaren ’20 en ’30 kapsels én technieken. Bijvoorbeeld met de warme handdoek scheren, het ouderwets opföhnen en stijlen. Dat vind ik mooi.” Nick laat dit dan ook graag zien en uitstralen in zijn klassieke kapsalon, voorzien van moderne techniek. “De salon ziet er echt uit als de jaren ’20. Ik heb van die oude, donkere chestersfields, en er staat een oud whiskyvat.” 

Kortom, wie op de schaatsbaan wil sjezen met de traditionele kapseltjes weet dat ie bij StraightRazors Barbershop aan de Steenstraat 64 terecht kan. “Maar ik kan natuurlijk ook alle moderne kapsels knippen.”, zegt Nick trots. Hij lacht: “Er komt veel jeugd hier. Zij willen er natuurlijk niet allemaal uitzien als Elvis.”

Iets terug doen
Het is die jeugd, en natuurlijk de vele vaders – al dan niet met Elvis-look – waarvoor Nick graag een bijdrage levert. “Zij gaan allemaal stuk voor stuk naar ijsbaan. Ik vind het super dat ik op deze manier iets voor hen terug kan doen.” Maar er is nog een andere, belangrijkere motivatie waarom de klassieke barbier graag sponsort. “Het zijn moeilijke tijden, alles wordt duurder. De ijsbaan is een goedkope manier om lekker plezier te maken.”

Kaartjes winnen
Nick geeft toe dat hij zelf een prima jaar gedraaid heeft. “En daar wil ik de mensen voor bedanken. Ik heb daarom een loterij bedacht. Als onderdeel van het sponsorcontract heb ik tien vrijkaartjes voor het Winterextravaganza gekregen. Die ga ik per twee verloten onder alle mensen die bij mij in de kappersstoel komen zitten.” Nick hoopt zo dat de kaartjes bij de juiste mensen terechtkomen en dat iedereen in de roaring twenties van tegenwoordig óók kan genieten van de ijsbaan. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant