Keizer, Koning, Prins, Dames/jeugd en Barebow kampioen
Keizer, Koning, Prins, Dames/jeugd en Barebow kampioen

Historisch koningsschieten bij handboogvereniging LEW

Algemeen 808 keer gelezen

WANROIJ | Handboogvereniging LEW (Landsmans Eendracht Wanroij) organiseerde zaterdag het jaarlijkse koningsschieten. Met haar tot de middeleeuwen teruggaande geschiedenis is het koningsschieten een diepgeworteld evenement binnen het handboogschieten. Van de 28 deelnemers bij LEW wist Max Verwoerdt uiteindelijk een stukje van die nog steeds uitbreidende historie op zijn naam te zetten. 

In twee series van ieder 25 pijlen, te schieten op 25 meter afstand, proberen de schutters zoveel mogelijk punten te vergaren. Hierin slaagde Max dus het beste. Tjard van der Ven wist het zilver te halen en mag zich de nieuwe koning noemen. Gerwin Arts is de nieuwe prins.

Bij LEW wordt er ook gedacht aan de nog te schrijven geschiedenis, en dus de koningen, keizers en prinsen van de toekomst. Ook onder de jeugd werd er gestreden, waarbij Sophie Linders de overwinning pakte, zowel bij de jeugd als de dames. Yara Hartjes kroonde zichzelf tot aspirant schutter. Willy Hartjes was de beste Barebow schutter. 

Oude gebruiken levend houden
LEW: “Het koninklijk gezelschap werd hierna op een eerbiedwaardige wijze met bekers en bloemen gehuldigd waarna het evenement feestelijk werd afgesloten. Het Koningschieten blijft hiermee een prachtig voorbeeld van hoe oude gebruiken levend gehouden binnen de handboogvereniging LEW.”

Deelnemers Koningschieten LEW
Dames boogschutters
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant