Niek Tijssen en zijn klasgenoten bouwen stap voor stap aan een step voor kleuters.
Foto: Imane el Ghazi
Niek Tijssen en zijn klasgenoten bouwen stap voor stap aan een step voor kleuters. Foto: Imane el Ghazi

Leerlingen Stevensbeek organiseren eerste Meta Techbeurs

Algemeen 516 keer gelezen

STEVENSBEEK | Leerlingen van vmbo-tg 3 organiseren een Meta Techbeurs in Stevensbeek. Dit is een levensechte opdracht vanuit de vakken Dienstverlening & Producten en Technologie & Toepassing. Benieuwd naar de nieuwste snufjes op het gebied van technologie in bijvoorbeeld de zorg en meer? Kom dan maandag 18 december naar de eerste Meta Techbeurs op de locatie Stevensbeek van 14.00 tot 16.30 uur.

Docent Jeroen Weerts kijkt uit naar de eerste techbeurs op Metameer. Levensecht leren sluit aan bij de nieuwe praktijkgerichte programma’s in het vmbo. Hij legt uit: “De technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Deze techbeurs maakt leerlingen zich bewust van de nieuwste ontwikkelingen en wat deze kunnen betekenen voor de dagelijkse praktijk. En die beurs organiseren ze zelf!”

Ontspanning
Ontspanning is het thema van de middag. Leerlingen leggen uit hoe zij de techniek hebben toegepast. Zo presenteren leerlingen een fietstocht via een VR-bril. De ontspanning die een fietstocht biedt, maken zij ook toegankelijk voor mensen die niet meer kunnen fietsen. Verder staat er een relaxcaravan met massagestoelen van Vital Forest. En Smart Robot Solutions demonstreert hun laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie. Tot slot gaan bezoekers ook zelf aan de slag en passen technologie toe.

Van A tot Z organiseren
De vmbo’ers zetten niet alleen een technisch project in elkaar, maar zij organiseren ook het hele evenement zelf. Ze ontwerpen een poster voor de promotie, stellen een boodschappenlijstje samen voor drankjes en hapjes die ze willen serveren en ze maken een plattegrond hoe alles is ingericht. Niek Tijssen uit Merselo vertelt: “Ik vind het organiseren van de Techbeurs heel leuk. Alles komt bij elkaar.”

Waar en hoe laat?
De Meta Techbeurs vindt plaats op maandag 18 december in Stevensbeek. U bent van harte welkom tussen 14.00 en 16.30 uur op locatie Stevensbeek, Stevensbeekseweg 8a, 5844 AB in Stevensbeek. Meer weten over ons onderwijs van de toekomst? Kijk dan op www.metameer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant