Koos.
Koos. Foto: De Maas Driehoek
COLUMN

‘Met zeurende mensen gaan we op weg naar een sterfhuisconstructie’

Algemeen 589 keer gelezen

Met een gezicht alsof net haar geliefde poes hartstikke dood was gereden, de tranen zijn onderweg, vertelt mevrouw over de ellende die haar wordt aangedaan. Ooit, snikt ze, woonde ze hier rustig, lekker midden in het dorp. Maar nou maken ze om de haverklap herrie op het plein voor haar deur. Moet dat nou?

Ja mevrouw, dat moet. Prijs de hemel dat er mensen zijn die iets willen organiseren. Op plekken die daarvoor geschikt zijn, bij voorkeur midden in het dorp, op het mooiste plein, waar horeca is en elektriciteit en water en dat soort dingen. Als er niks meer wordt georganiseerd, dan is dat de dood in de pot. Dan mogen onze jongeren klagen dat ze in een godvergeten saai dorp wonen waar nooit iets is te doen. En dat ze heel erg graag willen verhuizen. Met liefde en plezier laten ze dan die zeurende oudjes gaar koken achter hun geraniums, bij het raam, met uitzicht op het plein waar het altijd heerlijk rustig is.

Mevrouw, je hebt nou eenmaal van die plekken die geschikt zijn of geschikt zijn gemaakt om iets te doen. Waar vele groene weiden zijn, je kunt er gif op innemen, gaan ze voetballen. Waar lieflijke pleintjes zijn, met rozenperken en bankje, kunnen mensen lekker rustig wonen. En je zult zien dat op pleinen midden in het dorp nogal eens wat te beleven valt. Vaak met herrie. Tja, zet maar eens duizend (jonge) mensen bij elkaar en vraag hen de hele avond zachtjes te praten.

Ik zit hier niet zomaar wat te bazelen. Deze mevrouw bestaat echt. En ik kan je verzekeren dat er heel veel van deze zeurende ouwe betten zijn. Maar mogen we ons van deze 60-plussers asjeblieft niks aantrekken? Als we hen hun zin geven, gaan we met de hele meute op weg naar een sterfhuisconstructie.
Maar helaas, nu is Gennep weer aan de beurt. Onder de vlag van SumMmertime werden daar tien keer per jaar leuke activiteiten op het wonderschone plein georganiseerd. Maar dat vond de gemeente – onder druk van de ouwe wijven-sekte - te vaak, het werd zeven keer en nou mag het nog drie keer.

Basta, zegt Arnold Jansen namens zijn organisatieteam, we kappen er mee. Waarmee Gennep weer een stap zet op weg naar het sterfhuis.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant