De kinderen van basisschool Sint Anna zijn lekker actief bezig, samen met de ouderen van het Vortum-Mullem én Sint en Piet
De kinderen van basisschool Sint Anna zijn lekker actief bezig, samen met de ouderen van het Vortum-Mullem én Sint en Piet

Jong en oud komt in beweging met Sint en Piet

Algemeen 826 keer gelezen

VORTUM-MULLEM | Kinderen van basisschool Sint Anna in Vortum-Mullem kwamen donderdagmorgen gezamenlijk naar gemeenschapshuis Knillus om daar lekker te bewegen met de senioren van het dorp. Uniek aan dit samenzijn was de aanwezigheid van wel één heel bijzondere man op leeftijd: Sinterklaas. In het kader van verbinding en gezondheid werd het hele gezelschap aangespoord om lekker in beweging te komen, dus ook de goedheiligman. 

Pepernoten, pakketjes en puzzeltjes: de zaal in Knillus lag er vol mee. Alles met een doel natuurlijk: uitdagen. In groepjes werden de kinderen, sommigen gehuld in zelfgeknutselde Sint- of Pietenkledij, uitgedaagd om leuke of complexe opdrachten te voltooien. Met hen: de senioren van het dorp. Gezamenlijk probeerden ze de puzzeltjes op te lossen, maar ook een heuse hindernisbaan stond op het programma. Wie kreeg de leuk ingepakte pakketjes ‘heelhuids’ aan de overkant? Slalommend door pylonnen, kruipend door hoepels en stappend over obstakels, lukte het de jongste Vortummers om de cadeautjes groot en klein over te hevelen. Daarbij geassisteerd door de oudste dorpsgenoten, op wiens gezichten de pret was af te lezen. Sommige groepjes hadden geluk. Zij kregen hulp van de cadeautjesbrengers zelf: Sint en Piet. 

Volgens Wilhelmien de Jonge, actief binnen de werkgroep Zorg en Welzijn, is het ontzettend leuk en belangrijk dat beide groepen op een ochtend als deze samenkomen. “Dat zorgt voor verbinding. We doen wel vaker dingen met de senioren en de school. Daarbij staan zaken als goede beweging, valpreventie en gezonde voeding centraal.”

De senioren genoten ook zichtbaar van de vrolijke ochtend. “Het is heel gezellig en goed voor het dorp.”, erkent één van hen. “Je leert de kinderen zo beter kennen. Als je ze in het dorp tegenkomt zeggen ze altijd heel lief ‘Hallo’. Maar op deze manier zie je de jeugd ook echt en leer je ze kennen. Dat is goed voor het dorp en de toekomst.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant