V.l.n.r.: (opa) Piet d’un 5e, page Demi, Arie d’un Urste, Prinses Romy, Piet d’un 2e, page Anneloe en Bertus d’un Urste. (Foto: Arjan Broekmans)
V.l.n.r.: (opa) Piet d’un 5e, page Demi, Arie d’un Urste, Prinses Romy, Piet d’un 2e, page Anneloe en Bertus d’un Urste. (Foto: Arjan Broekmans) Foto: Arjan Broekmans

Haagsestraat doorbreekt 53 jaar oude traditie

Algemeen 3.409 keer gelezen

CUIJK | Een carnavalsprins bij een buurtvereniging, dat is al een weinig voorkomend gegeven. Maar, voor buurtvereniging Haagsestraat uit Cuijk is dat de normaalste zaak van de wereld. Toch keek C.V. het Prinsendom, de prinsenclub van de Cuijkse buurt, wel verrast op toen zaterdag 3 februari voor het eerst in 54 jaar er geen prins maar prinses uit de hoge hoed tevoorschijn kwam. 

Prinses Romy dún Urste gaat voor het komende jaar regeren over het Haagsestraat Prinsendom, bijgestaan door pages Demi en Anneloe. Met Romy zit er meteen een prinses met affiniteit op de troon. Vader Gerald werd in 1992 tot prins uitgeroepen en opa Piet regeerde in 1984 al over de Haagsestraat. Kortom, drie generaties op de troon.

Het feestje op zaterdag 3 februari behelsde ook de huldiging van vier ereleden. Het kwartet oud prinsen, die ongeacht hun leeftijden van 77 tot 92 jaar steeds jaar in jaar uit van de partij zijn, verdienden een ware pluim.

C.V. het prinsendom is klaar voor carnaval 2024 en stoomt op naar hun jubileumjaar 2025 met de 55e hoogheid! Zal dat opnieuw een prinses worden? 

www.haagsestraat.com

Drie generaties op de troon
Prinses Romy met haar pages Demi (links) en Annelou (rechts).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant