Kinderen van groep acht ervaren tweetalig onderwijs tijdens de proefles op Metameer.
Foto: Veronique Slenders
Kinderen van groep acht ervaren tweetalig onderwijs tijdens de proefles op Metameer. Foto: Veronique Slenders

Extra Engelstalig onderwijs op Elzendaalcollege-Metameer; Proefles groep acht

Algemeen 686 keer gelezen

BOXMEER / STEVENSBEEK | Het Engels is steeds belangrijker in onze maatschappij. Daarom bereidt Elzendaalcollege-Metameer leerlingen voor met extra Engelstalig onderwijs. Het Elzendaalcollege biedt het vak Anglia aan. Op Metameer ontwikkelen leerlingen in het gevarieerd programma tweetalig onderwijs een open, brede blik op de wereld.

Groep 8 kan tweetalig onderwijs (tto) ervaren in een proefles. Ze ontdekken zo het beste wat tto inhoudt en maken op een leuke manier kennis met hoe tto in de praktijk werkt. Ook leren ze de docenten op Metameer kennen en ook al een aantal leerlingen met wie ze volgend jaar misschien in de klas zitten. De proefles is voor alle groep 8-leerlingen, ongeacht hun niveau van de Engelse taal. Meer informatie en aanmelden voor de proefles kan op www.metameer.nl. Daar zijn ook filmpjes te zien over de brugklas.

Aanmelden proefles tweetalig onderwijs

Woensdag 13 maart, 13.00 – 15.30 uur

Metameer jenaplan Boxmeer, tweetalig vmbo, vmbo-t/havo en havo/vwo

Woensdag 20 maart, 13.30 – 16.00 uur

Metameer Stevensbeek, tweetalig havo/vwo

Anglia/Cambridge op Elzendaalcollege
Op Elzendaalcollege Boxmeer en Gennep krijgen leerlingen één uur Anglia in de week aangeboden. Dit is een apart vak in leerjaar 1 t/m 3 van havo en vwo naast de normale lessen Engels. Voor mavo is Anglia een keuzevak. In de bovenbouw havo en vwo kunnen leerlingen kiezen voor Cambridge. Bij Anglia en Cambridge onderwijs krijgen leerlingen op hun eigen niveau les én doen ze examen.

Tweetalig onderwijs in het kort
In het tweetalig onderwijs op Metameer Stevensbeek en jenaplan Boxmeer krijgen leerlingen een deel van de vakken in het Engels. Er is veel aandacht voor wereldburgerschap, persoonsontwikkeling en taalvaardigheid. Leerlingen oefenen in een internationale setting, reflecteren en debatteren in het Engels, gaan samen op reis, nemen deel aan uitwisselingen en lopen stage. Met een open, brede blik op de wereld en een tto-certificaat op zak zijn leerlingen goed voorbereid op een steeds internationalere samenleving.

Op het Elzendaalcollege bereiden leerlingen zich voor op de internationale maatschappij met het vak Anglia en Cambridge.
Foto: Elzendaalcollege
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant