Zondag 25 februari staat hij met zijn kwintet T5 in het jazzprogramma van Schouwburg Cuijk.
Zondag 25 februari staat hij met zijn kwintet T5 in het jazzprogramma van Schouwburg Cuijk.

Bluesmuziek met een flinke dosis improvisatie

Algemeen 665 keer gelezen

CUIJK | Gitarist Peter Tiehuis heeft de laatste decennia een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in binnen- en buitenland. De lijst met grote namen waarmee hij heeft gewerkt is indrukwekkend en groeit nog elk jaar. Zondag 25 februari staat hij met zijn kwintet T5 in het jazzprogramma van Schouwburg Cuijk.

Tiehuis maakte naast al het sessiewerk in de studio’s deel uit van onder andere de Skymasters en Peter Herbolzheimers Rhythm Combination and Brass, en in 1995 werd hij vast lid van het vermaarde Metropole Orkest.

De lijst met sterren met wie hij samenwerkte bestaat onder meer uit Al Jarreau, Tina Turner, Chaka Khan, Mike Stern, The Yellow Jackets, Elvis Costello, Gino Vannelli, Herbie Hancock en Gregory Porter. 

Tiehuis over T5
“De blues is eigenlijk de basis van mijn spel, in mijn muziek transformeert het naar andere vormen”, aldus Peter. “Improvisatie speelt in de muziek van T5 een heel belangrijke rol. In die zin volgen we de jazztraditie. Je balanceert tussen wat je kent en wat nieuw is. Nieuwsgierigheid drijft je voort. Bij improvisatie weet je nooit wat er gaat komen. Maar kom je los en voel je je vrij, dan kunnen er fantastische dingen ontstaan.”

Zijn eerste CD ‘Heart in Mind’ is opgenomen in de Wisseloord Studio’s (2019, Zennez Records) met bandleden Karel Boehlee (piano en keys), Theo de Jong (bas), Jasper van Hulten (drums) en Martin Verdonk (percussie). ‘Bloedbroeders’ noemt Peter hen. “We kennen elkaar al heel lang, samen spelen gaat gewoon altijd lekker, we verstaan elkaars idioom.”

Te zien op zondag 25 februari om 15.30 uur. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant