Afbeelding
VRIJWILLIGER VAN DE WEEK

Geen Kuuks carnaval zonder elfkroegetocht

Algemeen 2.317 keer gelezen

CUIJK | De Kuukse elfkroegetocht is een begrip in de regio en héél carnavalsland. Binnen dit evenement is Rob van Hees op zijn beurt weer een waar begrip. Hoeveel jaren hij al als vrijwilliger meedraait, dat weet hij zelf niet eens. Meer in ieder geval dan dat je op elf kroegen kunt tellen. 

De voorbereidingen voor het Kuukse kroegenfestijn beginnen al ver voordat het carnavalsseizoen aanbreekt. Als lid van de facilitaire commissie hangt de Cuijkenaar al in september in de telefoon. “Ik maak onderdeel uit van een groep van 29 man. Samen zorgen wij ervoor dat alle materialen er zijn. Dan moet je denken aan toiletten, tenten, podia, noem maar op. Dat moet je natuurlijk op tijd afspreken met de juiste bedrijven.”
Dit overleg gebeurt vroeg zodat er ook rekening gehouden kan worden met eventuele veranderingen. Rob vertelt dat ze jaarlijks proberen de elfkroegetocht weer beter te maken dan het jaar ervoor. “Het is dus zelden een gevalletje copy paste. Meestal is er wel iets dat we anders willen en dat moeten we dus bij de leveranciers doorgeven.” Dit jaar kenmerkt zich door de grotere hoeveelheid vaste toiletten in plaats van Dixie’s. Rob: “Dat staat toch een stuk netter, strakker!”

Buiten het regelwerk is Rob dus ook onderdeel van de groep die alles klaarzet. Van het opbouwen van al die tenten en podia tot het dinsdagochtend ‘sluiten van het parcours’. Daarvoor moet de Cuijkenaar al om 6:00 uur uit de veren. “Dat zijn echt de laatste puntjes op de ‘i’. Daarna kan het feest losbarsten.”

“Ik ben jaren geleden gevraagd om er bij te komen. De gezelligheid binnen de club sprak me aan.”, vertelt Rob. “Het is toch mooi om lekker bezig te zijn en er een groot feest van te maken.” De vrijwilliger erkent wel enkele jaartjes er tussenuit te zijn geweest. “Maar ik miste de gezelligheid en de contacten. Want dat is toch waar je het voor doet. Je komt met zoveel mensen in contact. Mensen die je anders niet zou spreken. Dat is al één groot feest!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant