V.l.n.r.: (opa) Piet d’un 5e, page Demi, Arie d’un Urste, Prinses Romy, Piet d’un 2e, page Anneloe en Bertus d’un Urste. (Foto: Arjan Broekmans)
V.l.n.r.: (opa) Piet d’un 5e, page Demi, Arie d’un Urste, Prinses Romy, Piet d’un 2e, page Anneloe en Bertus d’un Urste. (Foto: Arjan Broekmans) Foto: Arjan Broekmans

Haagsestraat beleeft carnaval met een zwart randje

Algemeen 8.903 keer gelezen

CUIJK | Vreugde en verdriet lagen afgelopen weekend bij Buurtvereniging De Haagsestraat in Cuijk heel dicht bij elkaar. Een week nadat CV het Prinsendom met Romy den Urste voor het eerst in 54 jaar een prinses koos, kreeg het te maken met tragische familieomstandigheden.

Met de presentatie van Romy werd een 53 jaar oude traditie doorbroken, want nooit eerder presenteerde de ‘prinsenclub’ van de Cuijkse buurt een prinses. De keuze voor Romy -als opvolger van Lucien den Urste- paste echter bij een mooie traditie, want vader Gerald werd in 1992 uitgeroepen tot prins en opa Piet regeerde in 1984 over de Haagsestraat. Op zondag stond de prinses en haar gevolg ook nog langs de Haagsestraat om de deelnemers aan D’n Optocht aan te moedigen. 

Nog gehuldigd als erelid
Een dag later werd bekend dat ‘opa Piet’, vorige week nog aanwezig bij de presentatie van de prinsesonthulling en samen met drie andere oud-prinsen gehuldigd als erelid van CV het Prinsendom, is overleden. Alle festiviteiten in Den Oeiep werden zodoende ook afgelast. Geen carnavalsfeest maar rouw dus bij buurtvereniging De Haagsestraat, dat volgend jaar haar 55-jarig jubileum viert. Dan zal ongetwijfeld worden stilgestaan bij de treurige omstandigheden tijdens carnaval 2024.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant