Een impressie van hoe de Boxmeer Health Campus er uit zou kunnen gaan zien.
Een impressie van hoe de Boxmeer Health Campus er uit zou kunnen gaan zien. Foto: Mart Stevens Project Fotografie

Koopovereenkomst getekend; Boxmeer Health Campus stap dichterbij

Algemeen 6.554 keer gelezen

BOXMEER / BEUGEN | Komt de Health Campus Boxmeer er dan toch? Wel als het aan gemeente Land van Cuijk en Necron Group AG ligt. Wethouder Maarten Jilisen en Gerard van Liempt, CEO Necron Group, tekenden woensdag 21 februari de eerste koopovereenkomst. Daarmee is het project weer een stap dichter bij de realiteit.

Deze eerste kavel zal de bakermat worden van een groot, 400 kamers tellend hotel. Dit hotel, dat geëxploiteerd zal worden door twee bedrijven die vallen onder het wereldwijd opererende Marriott International, krijgt “reguliere hotelkamers, kamers met een zorgkarakter als ook kamers voor extended stay”. Naar verwachting zal de bouw nog dit jaar van start gaan en een “stevige anderhalf jaar” in beslag nemen, aldus Bjørn Carlier van Necron. 

Over de invulling van de overige kavels, 2 tot en met 6, houdt het Zwitserse Necron nog even de kaarten op de borst. De vastgoedontwikkelaar geeft aan met allerlei partijen in gesprek te zijn over de einduitvoering. Wie deze partijen zijn is vooralsnog niet bekend. Wel geeft Carlier aan de ambitie te hebben om op Sterckwijck high tech zorgtoepassingen te ontwikkelen, bijvoorbeeld middels medische laboratoria en robotica. “We worden allemaal steeds ouder. Daarbij wordt het aantal handjes aan bed steeds groter. We zullen naar een andere manier van zorg moeten kijken.”, aldus Carlier. Preventie van zorg zal daarin ook een steeds belangrijker wordende rol spelen, denkt Necron.  

Met deze invulling moet de Boxmeer Health Campus een belangrijke schakel worden in de regio en Nederland, dat als Health Valley te boek zou staan, an sich. Als het aan de gemeente en Necron ligt ontstaat er op het Beugense industrieterrein “een gevarieerd ecosysteem van zorginstellingen, bedrijven, organisaties en kennisinstellingen op het gebied van innovatieve gezondheidszorg”. Uiteraard zal het geheel worden gebouwd met moderne, duurzame technieken waarbij ook groen en natuur een belangrijke rol spelen. 

Heel content
Wethouder Jilisen geeft aan “blij” te zijn met het gedegen masterplan en de stappen die nu zijn gezet. “Ook zijn we heel content met de zeer aansprekende exploitant van het hotel. Samen met het masterplan vormt het hotel zo een solide basis voor een voorspoedige invulling van de campus en daarmee een mooie impuls voor de economie in onze gemeente.” De wethouder denkt daarbij onder andere aan de duizenden banen die dit project oplevert, maar ook aan het aanzien dat de regio zal vergaren op nationaal én zeker ook internationaal niveau.

Gerard van Liempt, CEO Necron Group: “De komende maanden werken we verder aan de marktpositionering van de gezondheidscampus. Dit doen we in nauwe samenwerking met verschillende gespecialiseerde partners, inclusief de gemeente. Hierbij kijken we niet alleen naar de behoeften van onze toekomstige gebruikers, maar sluiten we ook zoveel mogelijk aan op de kracht en het karakter van deze regio. Via een zorgvuldige aanpak bouwen we stapje voor stapje aan een krachtig en toekomstbestendig gebiedsmerk met een bovenregionale aantrekkingskracht.”             
                
        
        

        
        

        
        

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant