Een prototype kabelbaan om een voetbal van het dak te halen
Een prototype kabelbaan om een voetbal van het dak te halen Foto: Maas Driehoek

Wereldtentoonstelling Techniek bij De Canadas en De Peppels; ‘Kinderen hebben ontworpen, opgelost, uitgedacht, ontwikkeld, getest’

Algemeen 2.100 keer gelezen

BOXMEER | Bij De Peppels & De Canadas in Boxmeer hebben de leerlingen zich gebogen over het onderwerp Techniek. Gedurende de afgelopen periode waren de kinderen van de bovenbouw van deze basisschool druk bezig met het vinden van allerlei inventieve oplossingen voor allerlei problemen, groot en klein. Om te laten zien tot wat voor vernuftigheden ze zijn gekomen, hielden de leerlingen vrijdag 23 februari een zogenaamde ‘wereldtentoonstelling’.

Originele en diervriendelijke muizenvallen, een kabelbaan om de voetbal van het dak te halen, de eivanger 2000, een waterrad om een dorpje van elektriciteit te voorzien: de kinderen van de Canadas en De Peppels hebben zowel in de eigen achtertuin als over de landsgrenzen gekeken naar waar mensen tegenaan lopen. “Kinderen hebben ontworpen, opgelost, uitgedacht, ontwikkeld, getest en zijn weer opnieuw begonnen. Allemaal om te komen tot een oplossing voor hun technische ontwerpprobleem.”, meldt de school trots.

Papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, broers en zussen en ooms en tantes kregen vrijdag de kans om al die slimmigheden in levende lijve te mogen aanschouwen. In een goed gevulde gymzaal mochten de leerlingen hun gekozen probleem presenteren en de oplossende uitvinding demonstreren. Hopelijk levert dit voor iedereen een mooi rapportcijfer en misschien zelfs een patent op.

Deze jongens weten precies hoe je een muis moet vangen.
Een nieuw soort muizenval.
Toelichting van de muizenval nieuwe stijl.
Het was goed druk op de tentoonstelling.
Ook een nieuwe variant op de muizenval.
Een nieuwe manier om elektriciteit op te wekken?
De eivanger 2000
Leven in tiny houses wordt steeds populairder.
Met allerlei huis, tuin en keukenspullen kun je tot slimme oplossingen komen.
Allerlei materialen mochten worden gebruikt.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant