Het team van Villa Erica kijkt er naar uit om samen met haar gasten de 90ste verjaardag van de Sint Hubertse onderneming te vieren.
Het team van Villa Erica kijkt er naar uit om samen met haar gasten de 90ste verjaardag van de Sint Hubertse onderneming te vieren.

Villa Erica viert 90 jaar gastvrijheid

Algemeen 1.770 keer gelezen

SINT HUBERT | Villa Erica viert feest. Het iconische pand aan de rotonde in Sint Hubert is dit jaar al voor 90 jaar een bekende horecalocatie. In die bijna-eeuw is er veel gebeurd, maar die specifieke Erica-ziel, die iedereen een onvergetelijk bezoek wil bezorgen, is onveranderd gebleven. Dat is al reden genoeg voor een feestje.

“Dit pand straalt zo veel uit.”, zegt Eri, bedrijfsleidster van het restaurant. Ze vertelt dat gedurende het noodzakelijke sluiten tijdens de pandemie een groot deel van het interieur van het historische pand naar het moderne maar vooral huiselijke van  nu is teruggebracht. Frisse pasteltinten, kekke tegeltjes, een lichtjesbord dat ‘Villa Erica’ schrijft: deze oude ‘dame’ ziet er voor haar 90-jarige leeftijd uit alsof ze er nog prima 90 bij op kan zetten. “Zonder dat het te ingrijpend is geweest.”, vindt Eri. “Ik denk niet dat je te ver moet gaan bij het verbouwen. Het moel wel Erica blijven.”

Daarmee doelt de bedrijfsleidster met name op de buitenzijde, die dus iconisch en historisch is. Generaties mensen uit Sint Hubert, Mill, Wanroij en daarbuiten hebben hier gebowld, gegeten, gedronken en op een zomerse dag een ijsje bij het loket gehaald. “Erica hoort bij Sint Hubert.” Vervolgt Eri. “Dit stukje hier is zo belangrijk. Er even uitgaan, een hapje eten, terrasje pakken: dat kán nu nog in Sint Hubert. Daar moet je zuinig op zijn.”

Villa Erica is gelukkig niet van plan om de deuren dicht te gooien. Integendeel. Dat deze horecaonderneming, met bowling, restaurant en café, nu 90 jaar bestaat is juist reden voor een heel jaar lang feest. Eri broedt op allerlei plannetjes groot en klein om dit jubileum luister bij te zetten. Wat het allemaal gaat worden, dat houdt ze voor een groot deel geheim. “Het beste kun je onze social media in de gaten houden, dan zul je niks missen.”

Toch wil ze een tipje van de sluier oplichten. “Word jij zelf 90? Dan willen we dat graag met jou vieren. Wij trakteren je dan op Eten bij Erica. Dus kom gezellig hier je 90ste verjaardag vieren!” Maar ook de mensen die jonger (of ouder) zijn kunnen genieten van een feestaanbieding bij het Sint Hubertse restaurant. Vanaf maart zijn alle nagerechten op de kaart feestelijk geprijsd, namelijk ‘negentig keer vijf cent’, oftewel €4,50 (niet in combinatie met andere acties). Eri: “En met bowlen loont het de moeite om een eindstand van precies 90 te scoren. Je zal dan misschien niet het spelletje winnen maar je krijgt wel een gratis verjaardagsdrankje.”

“Bij Villa Erica willen we boven alles dat we onze gasten een onvergetelijke ervaring bezorgen.”, besluit Eri. “Daar doen we ons uiterste best voor. Al 90 jaar lang.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant