Hospice de Cocon in Sint Anthonis.
Hospice de Cocon in Sint Anthonis. Foto: VPTZ

Themamiddag over palliatief terminale zorg

Algemeen 999 keer gelezen

KBO Boxmeer organiseert op donderdagmiddag 7 maart een themamiddag voor 60+ers over palliatief terminale zorg bij mensen thuis en in Hospice de Cocon in Sint Anthonis. De bijeenkomst begint om 14.00 uur in de foyer van hotel Riche aan de Steenstraat in Boxmeer. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie of thee. Ook niet-KBO leden zijn welkom bij deze themamiddag. De toegang is gratis.

Miranda van den Broek coördinator van Vrijwilligers Palliatief Terminale Zorg (VPTZ) Land van Cuijk /Hospice de Cocon zal de presentatie verzorgen en zoveel mogelijk in gesprek gaan met de aanwezigen.

Wat biedt VPTZ Land van Cuijk?
Mensen die ernstig ziek zijn en in de laatste fase van het leven zijn, willen het liefst de tijd doorbrengen in een eigen huiselijke omgeving. Het kan zijn dat de zorg en begeleiding voor de mantelzorgers te intensief wordt. Dan zijn er toch mogelijkheden om thuis te blijven. Er kan dan een beroep gedaan worden op VPTZ Thuis. VPTZ Land van Cuijk biedt namelijk ondersteuning in de laatste levensfase.

Is het niet mogelijk om thuis te blijven in de laatste fase van het leven, dan kan VPTZ Land van Cuijk een uitkomst bieden door een opname in Hospice de Cocon in Sint Anthonis.

Vrijwilligers van VPTZ Land van Cuijk zullen tijdens de bijeenkomst vertellen wat de vrijwilliger bij de mensen thuis en bij Hospice de Cocon kan betekenen.

Themamiddag 7 maart
De bezoekers krijgen uitleg wat er allemaal voor mogelijkheden zijn. Deze middag zal er interactief met de aanwezigen in gesprek gegaan worden, de uitleg zal op een luchtige, sfeervolle manier verzorgd worden. De aanwezigen kunnen deze themamiddag volop informatie opdoen wat er op palliatief/terminaal gebied in het Land van Cuijk allemaal mogelijk is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant