Afbeelding
Foto:

Bijzondere Moestuinplantenmarkt bij de Boergondische Tuijn in St. Anthonis

Algemeen 773 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Op zaterdag 4, zondag 5 en zaterdag 11 mei houdt de Boergondische Tuijn tussen 11.00 en 17.00 uur een grote Bijzondere Moestuinplantenmarkt. Dit jaar hebben ze weer een grote en bijzondere collectie van diverse moestuinplanten, waaronder meer dan 180 verschillende tomatenrassen!

Alle tomatenplanten zijn gedocumenteerd in klappers te zien met foto’s, eigenschappen en kwaliteiten van elk tomatenras. Zo weet je precies hoe groot de tomaat wordt, welke kleur hij krijgt, hoe groot de plant wordt en niet onbelangrijk, hoe hij smaakt. Vanuit heel Nederland komen bezoekers om net die ene speciale tomatenplant te scoren. Bijvoorbeeld de Coeur de Boeuftomaat of de Aperative, het smakelijkste tomaatje ooit! 

Daarnaast zijn er op die dagen diverse vergeten groenten zoals boomspinazie, palmkool, eeuwige moes, mosterdplanten, bloedzuring, spinazie, rode en groene tuinmelde, mieriks-, smeerwortel, verschillende kleuren snijbiet, Nieuw-Zeelandse spinazie, etc. te vinden.

Wie denkt dat je persé een moestuin nodig hebt om groenten te kunnen verbouwen heeft het mis. Potten en bakken lenen zich er uitstekend voor om prachtige groenten, kruiden en fruit in te kunnen kweken. Tijdens deze dagen worden er huisgemaakte kruidentheeën, siropen, appelsap uit de Boomgaerd, taarten, soepen en quiches geserveerd. Uiteraard is er ook koffie te krijgen. De Moestuinplantenmarkten vormen een bijzondere beleving met uitgebreide uitleg over wat er allemaal groeit en bloeit en het werken met de Kosmosagenda van Maria Thun.

Een leuk dagje uit waar je vervolgens het hele jaar van kunt oogsten en genieten met bijzondere lekkere producten uit eigen tuin of balkon. Want niets smaakt er lekkerder dan zelf geteelde groenten, fruit, kruiden en bloemen uit eigen tuin!

De entree is gratis.

De Boergondische Tuijn
Noordkant 17
5845EX St. Anthonis
www.deboergondischetuijn.nl / info@deboergondischetuijn.nl
0485-382812 – 06-14330453

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant