V.l.n.r.: Harry, Piet en John van den Broek.
V.l.n.r.: Harry, Piet en John van den Broek. Foto:

Het zit in de familie: drie broers ontvangen lintje

Algemeen 4.693 keer gelezen

CUIJK / SINT AGATHA | Het zijn de inwoners zelf die een klein dorp leefbaar maken en voor gemeenschapszin zorgen. Zo ook in Cuijk en Sint Agatha. Tijdens de jaarlijkse lintjesregen rond Koningsdag deed zich daar het zeldzame feit voor dat de derde van drie broers een lintje in ontvangst mocht nemen. Nadat eerder al zijn broers John (66) en Piet (69) onderscheiden werden, viel de eer dit jaar te beurt aan Harry van den Broek (72).

Door Jorik Visscher 

Alledrie hebben ze op hun eigen manier de gemeenschap gediend in de afgelopen tientallen jaren. John - de jongste van het stel - was 28 jaar lang een gewaardeerde kracht bij de vrijwillige brandweer in Cuijk. Voor een opsomming van de taken van middelste broer Piet is bijna een artikel op zich nodig. Naast tal van organisatorische en boekhoudkundige werkzaamheden voor de lokale carnavals- en voetbalvereniging en de fanfare was hij ook een decennium lang het gezicht van verenigingshuis ‘de Agaat’ en voerde hij samen met zijn vrouw Gerda de exploitatie ervan. Oudste broer Harry heeft eveneens een indrukwekkende reeks aan bestuurstaken voor uiteenlopende verenigingen op zijn naam staan, variërend van carnavalsvereniging en badmintonvereniging tot de fanfare en de hofkapel, waar hij tevens muzikant was. Harry was ook jarenlang scheidsrechter bij voetbalvereniging VCA uit Sint-Agatha.

De appel is niet ver van de boom gevallen bij het gezin Van den Broek, waarvan John en Harry inmiddels al decennia in Cuijk wonen en Piet nog altijd in Sint Agatha. In 1983 werd hun vader Jan namelijk dubbel onderscheiden voor zijn eveneens jarenlange inzet voor de gemeenschap. Bij de fanfare was hij meer dan twintig jaar zowel penningmeester als vervangend dirigent. Tevens organiseerde hij bijna dertig jaar lang de jaarlijkse oud-ijzer-actie. En zelfs daarmee is het aantal lintjes binnen de familie nog niet ten einde. Een eervolle vermelding is op zijn plaats voor Willy Thijssen, de aangetrouwde zwager van de drie broers. Ook hij ontving in het verleden al een koninklijke onderscheiding. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant