Afbeelding
Raadslid aan het woord

‘Jochem Jacobs wil zich inzetten voor Escharen, Gassel, Grave en Velp’

Column 232 keer gelezen

Meer dan 10 jaar geleden werd ik gevraag om politiek actief te worden. Ik ben toen eerst vier jaar als commissielid aan de slag gegaan. Daarna vier jaar als raadslid in de oude gemeente Grave. En nu mag ik mezelf raadslid van de nieuwe gemeente Land van Cuijk noemen. Ik kan dus wel zeggen dat ik politiek actief ben geworden. Maar waarom heb ik destijds ja gezegd en ben ik nog steeds politiek actief? 

Ik heb me altijd al willen inzetten voor de medemens. Voor mijn buren in Velp, maar ook in Escharen, Gassel en Grave. Zo heb ik niet alleen in de dorpsraad van Velp gezeten, maar onderhoud ik tot op de dag van vandaag nauwe banden met de dorps- en wijkraden van de drie dorpen en de wijken van de stad Grave. Daarnaast ben ik voorzitter van de stichting Gericht Voor Elkaar en penningmeester van de stichting Folkloristische Festiviteiten. Verder ben ik lid van de ledenraad van de Rabobank. Dit alles met het oog op het bereiken van zoveel mogelijk lokale doelen en opgaven. Het lid mogen zijn van de gemeenteraad, het hoogste orgaan van de gemeente, biedt in mijn ogen echter de beste kans om deze doelen en opgaven te bereiken en dat is dan ook mijn drijfveer om politiek actief te zijn. Want ieder dorp en elke wijk kent zo zijn opgaves. En sommige opgaves zijn makkelijker te verwezenlijken dan anderen. 

De afgelopen jaren hebben er actieve gesprekken plaatsgevonden met inwoners over de verschillende opgaves die er zijn in hun dorp of stad. Daar zijn verschillende punten uit naar voren gekomen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, het verkennen van nieuwe woonbestemmingen, het oplossen van het woningentekort en het ondersteunen van de lokale initiatieven van verenigingen en stichtingen. Of nog concreter, de realisatie van bijvoorbeeld verlichting boven de jeu de boulesbaan in Gassel, het verruimen van de starterslening en de aanleg van een zebrapad in Escharen. 


Naast de opgaves wordt er ook gezocht naar kansen. Kansen in de vorm van bijvoorbeeld de invulling van de nieuw rotondes aan de N324 en invulling van het visio-terrein. Samen met de inwoners, de dorps- en wijkraden, de gemeenteraad en het nieuwe college van het Land van Cuijk tracht ik deze kansen te pakken. Wil jij daarbij helpen? Neem dan graag met mij of met de CDA-fractie contact op via cdalandvancuijk@gmail.com of jochemjacobs@cdalvc.nl. Samen gaan we aan de slag!

Jochem Jacobs (CDA)

Uit de krant