Jan van Gelder, mede-eigenaar Loonbedrijf Gebr. Van Gelder in Oeffelt en lid ZLTO Land van Cuijk
Jan van Gelder, mede-eigenaar Loonbedrijf Gebr. Van Gelder in Oeffelt en lid ZLTO Land van Cuijk
BOERENCOLUMN

‘Blijven lachen’

Column 4.387 keer gelezen

‘Ik wil ’n rekening naar jullie betalen, maar hij gaat er niet uit’, belt een klant van ons loonbedrijf. Ik zeg: ‘Oei, dan zit de rekening bij ons vol, wij ontvangen tot ’n miljoen en dan stopt ’t want gekker moet ’t niet worden.’ De klant is effe stil en dan is het lachen met elkaar, vervolgens zegt ie, ‘Oh nu gaat ie er wel uit’. Ik zeg: ‘Mooi dan heb je geluk, dan is er bij ons iets afgeschreven.’

Zomaar even een anekdote uit m’n dagelijkse leven waar we allemaal ’n beetje van moeten hebben: serieus werk leveren en met vriendelijkheid en humor door ’t leven stappen, bij elkaar de moed erin houden om vervolgens ook weer zin te hebben in de volgende dag om weer een klus af te gaan ronden of aan een nieuwe beginnen. Natuurlijk loopt niet elke dag op rolletjes, maar niet te snel bij de pakken neerzitten en hop daar gaat ie weer. 

Ook met je bedrijf midden in de samenleving staan, geeft je ’n opperbest gevoel. Het voelt enorm goed om bij activiteiten bij te kunnen springen waar de mensen plezier aan beleven. Zo ook de verlichte boerderijenroute 2022 die Land van Cuijk Boert Bewust samen met ZLTO Land van Cuijk organiseerde. Een prachtige puzzeltocht waar ruim 500 auto’s aan hebben deelgenomen en waar wij als pauzeplaats mochten fungeren. We hadden machines en terrein verlicht, de loods uitgeruimd en ingericht. Iedereen werd steeds enthousiaster. Ontzettend mooi en gezellig om te doen. Gezellig met boeren en burgers bij elkaar, wat eten, drinken en buurten. 

Uit de puzzel kwamen bijzonder mooie slagzinnen tevoorschijn. Slagzinnen die de boer een hart onder de riem steken in deze zware tijden. Slagzinnen die er werkelijk toededen hoe op de boerenbedrijven gewerkt wordt aan ons dagelijks voedsel, hoe graag het vee daar vertoefd en hoe de boeren zorgen voor het mooie landschap. Dat houdt de moed erin en zo blijven we lachen.

Jan van Gelder, mede-eigenaar Loonbedrijf Gebr. Van Gelder in Oeffelt en lid ZLTO Land van Cuijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant