Afbeelding
Foto:
RAADSLID AAN HET WOORD

Het werk als raadslid

Column 502 keer gelezen

Mijn naam is Thomas van der Meer, fractievoorzitter van D66 in het Land van Cuijk en voorheen raadslid in de gemeente Boxmeer. Als inwoner van Boxmeer, geboren en getogen in het Land van Cuijk, is het ontzettend mooi om een zichtbare bijdrage te kunnen leveren aan onze gemeente. De eerlijkheid is dat het raadswerk niet altijd even spannend is, en dat hoeft het ook niet te zijn. Met geduld en goed gezamenlijk bestuur zie je echte concrete resultaten. Zo werken we binnen de gehele raad veel samen om op veel plekken woningbouw of bijvoorbeeld de transitie naar duurzame energie mogelijk te maken.

Als D66 hechten wij veel belang aan degelijk bestuur. Besturen op basis van informatie en met een duidelijk toekomstperspectief. We kunnen uw belastinggeld maar één keer uitgeven. We willen een toekomstbestendige, financieel robuuste en milieubewuste gemeente doorgeven aan volgende generaties. Zo hebben wij ons ingezet voor een levendige schouwburg in Cuijk waar nu ook de bibliotheek gehuisvest is, echt een investering voor de toekomst waar we nu al profijt van hebben. Aan de andere kant vinden we te hoge investeringen in een recreatie van een Romeinse tempel of een proef met een openbaar toilet in het centrum van Cuijk echt te ver gaan. Zo maak je als raadslid elke keer weer een keuze. Het gaat om thema’s die veel mensen bezighouden.

Er zijn nog behoorlijk wat uitdagingen in het Land van Cuijk. We hebben te maken met een behoorlijk ingewikkelde puzzel voor onze agrariërs en het zo mooie buitengebied. Juist daar zetten wij ons in voor een haalbare en gezonde toekomst, voor zowel de natuur als de ondernemer. Persoonlijk heb ik mij de afgelopen jaren veel ingezet voor de slechte verkeerssituatie in Boxmeer. Ondanks het verzet van mij en enkele andere raadsleden wordt het Schilderspad nu toch afgesloten. We hebben als gemeentebestuur nog veel werk te verzetten om Boxmeer van het verkeersslot te halen.

Persoonlijk geniet ik echt van het raadswerk en vind ik het heel dankbaar om te doen. Ik mag op heel veel plekken komen en mensen ontmoeten. Ik hoor prachtige verhalen van inwoners en ondernemers. Doordat ik op veel plekken kom, zie ik hoe mooi onze gemeente eigenlijk is. Het is soms best lastig om je als raadslid niet te laten afleiden door emotie of harde schreeuwers, maar juist dat maakt het raadswerk ook echt mensenwerk. Het geeft mij energie om iets te kunnen betekenen. Mocht je een leuk idee hebben voor onze gemeente, laat het mij dan weten! Samen kunnen we onze gemeente een stukje mooier maken.

Thomas van der Meer, D66

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant