Miranda presenteert haar kleine maar kleurrijke stukje Boxmeers Ibiza: Joyeria Y Mas.
Miranda presenteert haar kleine maar kleurrijke stukje Boxmeers Ibiza: Joyeria Y Mas. Foto:

Joyeria Y Mas is een stukje Ibiza in het Boxmeerse centrum

Commerciele berichten 3.604 keer gelezen

BOXMEER | De lente is nu echt begonnen. Het weer wordt merkbaar warmer en zonniger. Een welkome afwisseling na maandenlang grijs en grauw. De tijd van luchtige jurkjes, kleurrijke hemdjes en bloemige broeken is aangebroken. Geen beter moment dus voor Joyeria Y Mas, dé Ibizawinkel van Land van Cuijk, om vanaf hun nieuwe locatie de deuren voor de lente te openen. 

“Als ik op Ibiza aankom en het vliegtuig uitstap, dan voel ik de stress van mij afglijden.” Voor Miranda, eigenaresse van Joyeria Y Mas, is het overduidelijk: er is geen fijnere plek om te zijn dan het Spaanse partyeiland. “Ik kom er vaak. Dat vrije gevoel, iedereen die aardig is voor elkaar. Nergens had ik dat zo gevoeld dan op Ibiza.” Logisch dus dat Miranda niets liever deed dan een stukje van dit geliefde eiland naar Boxmeer halen. Menigeen zou dit doen middels een souvenirtje. Maar Miranda is niet zoals iedereen.

“’Sieraden en meer’: dat is de letterlijke betekenis van mijn winkelnaam. Ik was dus op Ibiza toen het idee ontstond om een webshop te beginnen. Met sieraden dus, van Spaanse merken die hier in Nederland doorgaans niet te koop zijn.”, blikt Miranda terug. Die webshop deed het uitermate bueno. Dus toen een aantal veranderingen bij Miranda’s vaste baan werden doorgevoerd, zag de Boxmeerse ondernemer haar kans rijp om een fysieke winkel te beginnen en Ibiza écht naar de regio te halen.

Bohemian Fashion en trendy Nederlandse merken, dat is waarvoor mensen nu naar Joyeria Y Mas komen. In eerste instantie zat enkel die Spaanse zomerstof in Miranda’s assortiment. “En daar kwamen al heel veel mensen voor naar Boxmeer.”, zegt ze glunderend. “Maar ik merkte dat ik ook wel meer de trendy kant op wilde. Maar wel op mijn eigen manier.” Merken als Harper & Yve, Catwalk Junkie, Moost Wanted of Hot Lava, al deze kleinere maar kwalitatief hoogstaande kledinghuizen worden in het Boxmeerse Ibiza verenigd.

Al die kleurrijke en luchtige mode, maar ook de huisaccessoires en natuurlijk de joyeria, staan sinds kort nóg beter in de spotlight. Het Boxmeerse Ibiza is namelijk onlangs verhuisd van de Hoogkoorpassage naar de Steenstraat 136. Hier heeft Miranda meer ruimte, meer licht en bovenal een nóg betere locatie langs het winkelend publiek. “En ik merk nu al verschil.”, besluit Miranda trots. Ze ziet veel meer mensen binnenkomen, zoekend naar een stukje Ibiza in Boxmeer. “Hier is het gewoon altijd voorjaar!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant