Behalve chauffeurs voor ongeplande ritten zoekt Van Driel ook chauffeurs voor leerlingenvervoer of een combinatie van beiden.
Behalve chauffeurs voor ongeplande ritten zoekt Van Driel ook chauffeurs voor leerlingenvervoer of een combinatie van beiden.

Word taxichauffeur bij Van Driel, ‘Mensen zijn je dankbaar’

De werkplek 1.378 keer gelezen

OSS | Taxibedrijf van Driel is dringend op zoek naar chauffeurs. Een prachtig beroep waarbij je met boeiende mensen in contact komt, elk met een eigen verhaal. Taxichauffeur Willie vertelt waarom het werk hem zo goed bevalt.

Willie werkt al zo’n tien jaar bij Van Driel. Hij vertelt: “Nadat ik was gestopt als ondernemer kwam ik de vacature voor taxichauffeur tegen. De vrijheid die je hebt sprak me erg aan. Je moet natuurlijk je opdrachten binnen de marges rijden, maar je kunt zelfstandig werken.”

Het sociale aspect spreekt Willie ook erg aan. “Het omgaan met klanten en de verhalen die je daarbij meekrijgt.” Hij rijdt voornamelijk ‘ongepland vervoer’. Dat zijn bijvoorbeeld ritten voor de regiotaxi of mensen die naar het ziekenhuis moeten. “Je bent dan de eerste persoon die mensen zien als ze het ziekenhuis weer uit komen. Dan kunnen ze even hun verhaal bij me kwijt. Mensen zijn je dankbaar. Personen die je vervoert worden goede bekenden.” Deze langere ritten wisselt Willie graag af met kortere ritten. “Het is heel afwisselend. “ Ondanks dat hij veel op de taxi zit heeft Willie ook leuk contact met zijn collega’s. “Als ik ze bij de centrale of bij het ziekenhuis tegenkom maken we een praatje.”

Interesse in een baan bij Van Driel, fulltime of een paar uur per week? Kijk op www.werkenbijvandriel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant