In de afgelopen 24 uur zijn er dan 1000 nieuwe besmettingen bijgekomen en 78 overleden
In de afgelopen 24 uur zijn er dan 1000 nieuwe besmettingen bijgekomen en 78 overleden

Meer dan 1000 nieuwe besmettingen, 78 overledenen

Gezondheid 665 keer gelezen

REGIO | Het aantal mensen die positief getest zijn op het coronavirus is sinds gister landelijk gestegen met 1019. Het totaal aantal bekende besmettingen ligt daarmee op 7431. In de afgelopen 24 uur zijn er 78 mensen overleden aan de gevolgen van het virus, waarmee het totaal aantal overleden patiënten op 434 is komen te liggen. In totaal zijn er 2151 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

"Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Dit zou er mogelijk op kunnen wijzen dat de genomen maatregelen invloed krijgen op de snelheid van verspreiding van het virus. Eind deze week of begin volgende week zijn deze effecten beter te duiden", aldus het RIVM.

Regio
Gemeente Boxmeer telt momenteel 10 besmettingen. De Cuijkse gemeente telt er 8, net als de gemeente Gennep.  In Sint Anthonis zijn er 14 mensen besmet met het coronavirus. In zowel Mill en Sint Hubert als Mook en Middelaar staat de hoeveelheid besmettingen op 5 personen.

Dagelijkse cijfers
De dagelijkse cijfers die het RIVM vrijgeeft zeggen enkel iets over het aantal positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico worden echter nog maar op het virus getest. Daar komt bij dat veel mensen met lichte klachten zich niet melden bij de arts. Enkel bij koorts wordt geadviseerd de arts te raadplegen. Om deze reden ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger. Desalniettemin geven de cijfers van het RIVM een beeld over de algemene ontwikkeling en verspreiding van het virus in Nederland en de regio.

IC-bedden
Gister was er een vrees voor een tekort aan intensive care bedden per 1 april. Rond die datum wordt een grote piek in besmettingen verwacht. Minister De Jonge heeft vanmiddag gemeld melding dat er alsnog voldoende intensive care bedden beschikbaar zijn om deze piek van coronapatiënten op te vangen. Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor IC-artsen, heeft namelijk bevestigd het totaal aantal IC-bedden in Nederland opgeschaald kan worden naar 1600. Hiervan zijn er 1037 beschikbaar voor coronapatiënten.

Uit de krant

Uit de krant