Afbeelding
LIVEBLOG

Het laatste (regio)nieuws rond het coronavirus

Gezondheid 2.449 keer gelezen

Het laatste regionieuws rondom het coronavirus. Via redactie@demaasdriehoek.nl zijn wij bereikbaar.

Zondag 5 april: 

16:26 uur: Volgens het Landelijk Netwerk Acute Zorg lijkt de groei in IC-patiënten af te vlakken. "We zien een stabiel beeld, in lijn met de voorgaande dagen en met de cijfers van het RIVM. Dat komt doordat de instroom afvlakt en er langzamerhand ook meer patiënten herstellen en de IC verlaten".

14:21 uur: De meest recente cijfers van het RIVM laat in zowel de hoeveelheid sterfgevallen als ziekenhuisopnames een daling zien. Waar gister 164 mensen aan het virus overleden, zijn dit er vandaag 115. In totaal zijn er voor zover bekend 1766 mensen aan het coronavirus overleden. In het afgelopen etmaal zijn er 253 mensen opgenomen in het ziekenhuis waarmee het totaal uitkomt op 6875 mensen. Gister werden er 336 ziekenhuisopnames gemeld.

12:03 uur: Enkele bewoners van de Cuijkse wijk Heeswijkse Kampen hebben een idee met 'signaal-smileys' bedacht voor ouderen om buurtbewoners attent te maken op een eventuele hulpvraag. Een rode smiley achter de ruit betekent hulp gevraagd, groen niet. https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/opmerkelijk/164450/cuijkse-bedenkt-signaal-smileys-voor-achter-de-ruit-rood-is-hulp-gevraagd-


Zaterdag 4 april:

19:40 uur: De politie Boxmeer meldt op Facebook dat afgelopen avond actief gecontroleerd hebben op de noodverordering en het naleven van de coronamaatregelen. Hierbij zijn er 14 waarschuwingen gegeven en twee boetes a €390 euro (exclusief 9 euro administratiekosten) uitgedeeld. De politie drukt mensen dan ook opnieuw op het hart dat de ander halve meter afstand van groots belang is, niet alleen voor jezelf maar juist ook voor anderen. 

13:21 uur: Uit de laatste cijfers van het RIVM is gebleken dat er in het afgelopen etmaal 164 overlijdensgevallen zijn gemeld als gevolg van het coronavirus. Daarmee staat de totale hoeveelheid overledenen in Nederland op 1651 mensen. Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen is in de afgelopen 24 uur opgelopen met 336. Het totaal aantal ziekenhuisopnames staat daarmee op 6622.


Vrijdag 3 april:

16:42 uur: Gemeente Boxmeer maakt het mogelijk om melding te doen van mensen die zich niet (voldoende) aan de veiligheidsregels houden. Op de mijngemeente app en de button 'melding doen' op www.boxmeer.nl,  kun je nu ook terecht voor meldingen van overtredingen op de coronaregels.

14:14 uur: In het afgelopen etmaal zijn er volgens het RIVM opnieuw 148 sterfgevallen gemeld. Daarmee staat de landelijke, totale hoeveelheid overledenen op 1487 mensen. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten is met 502 toegenomen tot een totaal van 6286.

12:18 uur: In verband met de coronamaatregelen werd de weekmarkt in Gennep vanaf 19 maart afgelast. De recent aangescherpte noodverordening heeft het verbod op weekmarkten versoepeld. Zolang de juiste maatregelen in acht genomen worden, mogen voedselkramen weer op de markt staan. Vanaf zaterdag 4 april vind de markt in Gennep dus weer plaats, hetzij in aangepaste vorm.

8:04 uur: Burgemeester Fränzel van Sint Anthonis: 'Ik roep u  op om ook dit weekend weer zoveel mogelijk thuis te blijven en zeker geen plekken met veel andere mensen op te zoeken. Gaat u op pad, houd dan afstand. We blijven daar de komende tijd ook toezicht op houden. Het is belangrijk de maatregelen goed te blijven naleven. Omdat Brabanders dat massaal doen, zien we nu de eerste positieve signalen, maar we zijn er nog lang niet. Hou dus vol!" 


Donderdag 2 april:

19:47 uur: Ondernemers in de gemeente Boxmeer wordt uitstel verleend van hun betaling van de gemeentelijke heffingen. Ook de huurvergoeding voor terrassen op gemeentegrond niet te worden betaald dit jaar.

15:28 uur: De medewerkers van het Maasziekenhuis kregen donderdagmorgen een zoete traktatie. Marco Gommers, van het Beugense bedrijf OptiCool, leverde zo'n 250 tompoucen af aan de balie van het Beugense ziekenhuis. "Als ondernemer en naaste buurman met mijn bedrijf wil ik alle hulpverleners en medewerkers in het ziekenhuis een hart onder de riem steken in deze crisistijd. Als één beroepsgroep steun verdient, dan zijn het wel de mensen in de zorg." aldus Gommers.

14:10 uur: Uit de dagelijkse cijfers van het RIVM is gebleken is dat er in de afgelopen 24 uur maar liefst 166 mensen zijn overleden aan de gevolgen van de coronavirus. Gister waren dat er 134. Daarmee is het totale dodental gestegen tot tenminste 1339 mensen. Ook het aantal ziekenhuisopnames is sterk toegenomen sinds gister. In het afgelopen etmaal zijn er 625 mensen opgenomen in het ziekenhuis, waar het er gister nog 447 waren. De totale hoeveelheid mensen die tot nu toe in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) staat op 5784. De totale hoeveelheid geregistreerde besmettingen is momenteel 14697, een toename van 1083 ten opzichte van gister.

Volgens het RIVM lijken de cijfers aan te tonen dat de door het kabinet getroffen maatregelen effectief zijn. "Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten."

8:43 uur: Wegens de strenge maatregelen rondom het coronavirus is de organisatie genoodzaakt de Lammetjesdag op 1e paasdag af te gelasten. Ook het Schaapscheerdersfeest 'Het evenement in het Bos' van 14 juni, komt helaas te vervallen. Gezien alle maatregelen kunnen de organisatoren Stichting het Schaap van de St. Tunnisse Heide, Staatsbosbeheer en Scouting St. Patrick niet samenkomen om alles rondom dit grote evenement te organiseren.


Woensdag 1 april: 

14:11 uur: Volgens de laatste cijfers van het RIVM zijn er sinds gister 134 mensen overleden aan het coronavirus. Daarmee is het aantal opgelopen tot een totaal van 1173 mensen. Het aantal nieuwe gemelde besmettingen is 1019 waarmee er in het land nu een totaal van 13614 besmettingen geregistreerd zijn. In het afgelopen etmaal zijn er 447 nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Het totaal aantal patiënten dat hiermee in het ziekenhuis opgenomen is (geweest) bedraagt is momenteel 5159.

Zowel de toename in het aantal doden als in ziekenhuisopnamen ligt aanzienlijk lager dan gister. Toen was er nog sprake van een toename 175 overledenen en 722 ziekenhuisopnames. De hoeveelheid besmettingen bedroeg gister 845, wat flink minder is dan vandaag. De toename in besmettingen zegt echter enkel iets over het aantal positief geteste mensen. Gezien enkel mensen die in het ziekenhuis worden opgenomen, en zorgpersoneel, getest worden, ligt de totale hoeveelheid besmettingen hoger.

13:03 uur: Het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis heeft een app ontwikkeld waarin men gemakkelijk zichzelf kan testen op corona. Aan de hand van een aantal eenvoudige vragen als 'Heb je last van de onderstaande symptomen?' kan eenvoudig worden bepaald of de huisarts ingeschakeld moet worden of niet. De ETZ Behandelwijzer 2.0, zoals de app heet, is gratis te downloaden in de App Store en Play Store.

10:56 uur: "De Coronamaatregelen hebben een gunstig effect gehad op het voorkomen van de verspreiding van het virus", dat zei RIVM-baas Jaap van Dissel afgelopen woensdagochtend in de Tweede Kamer. Volgens hem blijft de belasting van de intensivecareafdelingen nog wel even voortduren.


Dinsdag 31 maart: 

19:25 uur: Burgemeester Willem Gradisen van Mook en Middelaar deelt via Facebook zijn medeleven met iedereen die dankzij het coronavirus een dierbare is verloren:

'Met pijn in mijn hart deel ik u helaas mede dat recent enkele mede-inwoners van onze mooie gemeente Mook en Middelaar als gevolg van het coronavirus zijn overleden. We beseffen in deze absurde tijd meer dan ooit hoe broos en kwetsbaar het leven is. Mijn oprechte deelneming aan alle nabestaanden, familie en vrienden van de overledenen. Ik wens u allen veel sterkte om dit verlies te dragen.' 

19:03 uur: De maatregelen om het Coronavirus in te dammen zijn verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend. De scholen blijven tot en met de meivakantie dicht. "Ik hoop dat iedereen in Nederland dat begrijpt", aldus de premier.

15:52 uur: Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking de website https://corona.steffie.nl/nl/ vandaag gelanceerd. Uitleghulp Steffie probeert op een eenvoudige wijze de complexe informatie rondom het coronavirus uit te leggen.

15:47 uur: De landelijke lintjesregen zal in aangepaste vorm doorgang vinden. In de ochtend van 24 april zullen alle burgemeesters van het land telefonisch contact opnemen met hen die door Zijne Majesteit de Koning tot de Ridderorde benoemd worden Daarnaast zullen die dag de namen van de gedecoreerden te lezen zijn in een speciale editie van de Staatscourant. In verband met de maatregelen kan de daadwerkelijke uitreiking van de lintjes niet plaatsvinden op die dag. Om deze reden wordt dit uitgesteld naar een nog niet bekend moment.

14:04 uur: Het aantal mensen dat aan de gevolgen van het coronavirus is overleden is in de laatste 24 uur opgelopen tot 1039 mensen, een stijging van 175. Ook zijn er in het afgelopen etmaal 845 nieuwe besmettingen geregistreerd, aldus het RIVM.  In totaal staat de hoeveelheid besmettingen nu op 12595 mensen. Sinds de laatste update van gister zijn er 722 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Het totaal aantal mensen met coronaklachten dat opgenomen is (geweest), bedraagt daarmee 4712.  

11:43 uur: Wie verdient het om in het zonnetje gezet te worden? Heb jij iemand om iets liefs tegen te zeggen? Wil je iemand een hart onder de riem steken? Of heb je een andere positieve boodschap? Schrijf een lief stukje tekst (max 40 woorden) en mail dit, samen met de woonplaats, naar redactie@demaasdriehoek.nl. Dan plaatsen wij het volgende week gratis in het speciale zonnetjes-overzicht in de krant!

9:46 uur: De avondvierdaagse van Boxmeer is definitief afgelast. Het evenement zou plaatsvinden van 2 t/m 5 juni, wanneer de coronamaatregelen mogelijk al weer versoepeld zijn. Het bestuur heeft desondanks besloten het af te gelasten omdat er tot op heden nog te weinig bekend is over het verdere verloop van de maatregelen.


Maandag 30 maart: 

18:08 uur: Op de afrit van de A73 bij Vierlingsbeek is een Intensive-Care bus met daarin zes coronapatiënten stil komen te staan met pech. De bus is in de loop van de avond afgesleept, en wordt helemaal naar de eindbestemming in Groningen gebracht.

15:18 uur: Sinds gister zijn er opnieuw 93 nieuwe sterfgevallen te betreuren als gevolg van het coronavirus. In totaal zijn er nu 864 mensen aan het virus overleden. Ook het aantal besmettingen blijft toenemen. In het afgelopen etmaal is deze hoeveelheid met 884 toegenomen tot een totaal van 11750. Het aantal ziekenhuisopnames is vandaag opgelopen tot 3990, een toename van 529 mensen. Ook de in de regio blijft de hoeveelheid besmettingen toenemen.

13:19 uur: Morgen zal het kabinet bekend maken dat de maatregelen omtrent het coronavirus, welke momenteel tot maandag 6 april zouden gelden, verlengd worden. Tot wanneer deze verlenging zal duren is tot op heden nog niet bekend.

Uit de krant

Uit de krant