In het afgelopen etmaal zijn er uit zowel Boxmeer als Mill en Sint Hubert coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen.
In het afgelopen etmaal zijn er uit zowel Boxmeer als Mill en Sint Hubert coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen.

Stijging in ziekenhuisopnames uit Boxmeer en Mill en Sint Hubert

Gezondheid 4.477 keer gelezen

REGIO | Uit de meest recente cijfers van het RIVM blijkt dat er uit zowel gemeente Boxmeer áls gemeente Mill en Sint Hubert opnieuw een persoon is opgenomen in het ziekenhuis.

De nieuwe cijfers van het RIVM laten opnieuw een toename van één zien in de hoeveelheid opnames uit de gemeente Boxmeer. De laatste paar dagen nam de hoeveelheid opnames uit deze gemeente steeds met een enkele opname toe. De totale hoeveelheid opnames uit gemeente Boxmeer bedraagt momenteel 13 patiënten. Gemeente Mill en Sint Hubert bleef juist lange tijd stabiel maar sinds gister is er ook uit deze gemeente een nieuwe ziekenhuisopname gemeld. De totale hoeveelheid opnames uit deze gemeente staat nu op 7. Gemeenten Cuijk, Gennep, Mook en Middelaar en Sint Anthonis zagen in de afgelopen 24 uur geen toename in ziekenhuisopnames. De hoeveelheid opnames uit die gemeenten staan op 6 uit Cuijk, 11 uit Gennep, 3 uit Mook en Middelaar en 15 mensen uit gemeente Sint Anthonis

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

Landelijke Cijfers
Uit de laatste cijfers van het RIVM is gebleken dat er in het afgelopen etmaal 164 overlijdensgevallen zijn gemeld als gevolg van het coronavirus. Daarmee staat de totale hoeveelheid overledenen in Nederland op 1651 mensen. Het aantal patiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen is in de afgelopen 24 uur opgelopen met 336. Het totaal aantal ziekenhuisopnames staat daarmee op 6622.

Het RIVM meldt al een aantal dagen dat de genomen maatregelen enig effect lijken te hebben. Desondanks moeten we deze blijven naleven. Er wordt dan ook sterk benadrukt ook nu, met het mooie weer zoveel mogelijk binnen te blijven. Dit weekend zijn veel parkeerplekken bij natuurgebieden, bossen en stranden gesloten. Gemeenten, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten willen zo voorkomen dat te veel mensen eropuit gaan in de natuur.

Uit de krant

Uit de krant