De nieuwste cijfers van het RIVM laten vandaag gene toename in de hoeveelheid ziekenhuisopnames over overledenen zien.
De nieuwste cijfers van het RIVM laten vandaag gene toename in de hoeveelheid ziekenhuisopnames over overledenen zien.

Regionale coronacijfers blijven gelijk

Gezondheid 243 keer gelezen

REGIO | Waar gisteren het regionale sterftecijfer met maar liefst 3 overledenen toenam tot een totaal van 59, daar blijft het vandaag op hetzelfde niveau. Ook is er in de afgelopen 24 uur geen toename geconstateerd in de hoeveelheid in het ziekenhuis opgenomen corona patiënten.

De nieuwste cijfers laten zien dat er momenteel uit gemeente Boxmeer 18 ziekenhuisopnames zijn gemeld en 22 overledenen. Gemeente Cuijk kent 11 ziekenhuisopnames en heeft 9 overledenen te betreuren. Vanuit gemeente Mill en Sint Hubert zijn er 9 opnames en 4 overledenen gemeld. In de gemeente Sint Anthonis staat de hoeveelheid opnames op een totaal van 20. De hoeveelheid overleden personen uit deze gemeente staat op 10. Gemeente Gennep kent momenteel 16 opgenomen patiënten en heeft 10 overledenen te betreuren. De hoeveelheid opgenomen patiënten uit Mook en Middelaar staat op 6, het dodental uit deze gemeente staat momenteel op 4.

Ziekenhuisopnames
Dagelijks geeft het RIVM nieuwe cijfers vrij om de verloop en verspreiding van het coronavirus in kaart te brengen. Voorheen werd dit gedaan aan de hand van het aantal besmettingen. Deze cijfers vertelden echter enkel iets over het aantal geregistreerde, positief geteste mensen. Enkel mensen met een verhoogd risico werden, wegens de hoge druk en het gebrek aan testen, nog op het virus getest. Daarbij melde lang niet iedereen met lichte klachten zich bij een arts. Om deze reden lag het werkelijke aantal besmettingen hoger, waarmee het bijhouden alsmaar moeilijker werd. Om deze reden vormt het aantal ziekenhuisopnames per gemeente een beter beeld over de verspreiding en het verloop van het virus.

In het opnamecijfer zit echter wel enige vertraging. Niet iedere patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis, is per definitie in dat desbetreffende etmaal opgenomen. Het cijfer dat het totaal aantal mensen dat is bezweken onder het virus aangeeft, is ook enkel een afspiegeling van het werkelijke cijfer. Enkel op besmetting geteste mensen worden bij overlijden meegerekend. In werkelijkheid ligt het sterftecijfer dus ook hoger.

Landelijke Cijfers
In het ziekenhuis zijn 84 nieuwe patiënten met het coronavirus opgenomen, aldus de laste cijfers van het RIVM. Dat zijn er meer dan gisteren, toen er 76 nieuwe patiënten werden gemeld. Het totaal aantal corona patiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen, of opgenomen is geweest is momenteel 10769. Ook het dodental is met 84 toegenomen. Dat is een minder sterke toename dan gisteren, toen er 145 overledenen gemeld werden. In totaal zijn er nu 4795 geregistreerde overledenen gemeld, aldus het RIVM.

Uit de krant

Uit de krant