Afbeelding

Natuurlijk! Bij Kaat lanceert gezonde koekjes

Gezondheid 192 keer gelezen

GRAVE | Kathelijn van Dongen van Natuurlijk! Bij Kaat uit Grave lanceert Koek! Bij Kaat. Voortaan hoef je je niet meer schuldig te voelen als je een greep doet in de koekjestrommel, maar is één van de gezonde koekjes van Kaat al voldoende voor een verzadigd gevoel.

Voor iedereen die van snoepen en koekjes houdt, maar ook graag op het gewicht let, zijn er nu koekjes van Natuurlijk! Bij Kaat die stukken gezonder zijn dan normale koekjes.

Gezonde leefstijl
"Ik hou zelf ontzettend van koekjes. Het nadeel is alleen dat je er van blijft eten. Dat past natuurlijk niet bij een gezonde levensstijl. Daarom heb ik in samenwerking met Marijntje van Benthum van Van Eigen Deeg een recept ontwikkeld. We hebben hierbij alleen verantwoorde ingrediënten gebruikt. Zo zorgt de havermout bijvoorbeeld voor een verzadigd gevoel. De koek is op natuurlijke wijze gezoet, zodat 'ie heerlijk smaakt", vertelt Kathelijn van Dongen.

Koek! Bij Kaat-pot
De ingrediënten zijn allemaal samengebracht in de stijlvolle Koek! Bij Kaat-pot, die perfect als cadeautje kan worden gegeven. "Marijntje heeft de basis bepaald en vervolgens ben ik in de keuken gaan stoeien.

Proeven
Ik heb menig koekje gebakken en aan iedereen laten proeven tot we tot deze samenstelling zijn gekomen. Aan de mix moet je zelf alleen nog boter of kokosolie toevoegen, vervolgens meng je het geheel en kun je gaan bakken. Na vijftien minuten heb je heerlijke, verse koekjes."

Genoeg koekjes uit een pot
Eén pot is voldoende voor ruim dertig koekjes. Van Dongen legt uit: "Een kok die er mee aan de slag ging, heeft zelfs de honderd gehaald. Het ligt er maar net aan hoe groot en hoe dik je de koekjes wilt hebben.

Variatie
Je kunt daarnaast met Koek! Bij Kaat variëren. Voeg bijvoorbeeld Goji bessen, sesamzaad of cacao nibs toe. Zo heb je iedere keer weer andere gezonde koekjes in huis." De gewichtsconsulente - die een praktijk heeft in zowel Grave, als Gennep – voegt daar aan toe: "Over het eten van zo'n koekje hoef je je ook helemaal niet schuldig te voelen. Het past perfect in een gezonde levensstijl."

Zelf maken
Het enige wat je moet doen om de gezonde koekjes zelf te maken, is honderd gram boter of kokosolie toevoegen aan het mengsel dat in de pot zit. Je kan vervolgens toevoegen wat je wilt, amandelschaafsel, noten of wat anders.
Dit deeg kneed je tot een stevig deeg dat je vervolgens uitrolt met een deegroller. Vervolgens kun je hier je koekjes uitsteken. Voor een vollere smaak, kun je het deeg een nacht in de koelkast laten staan. Daarna kunnen ze de oven in. Et voila, daar zijn je zelfgemaakte gezonde koekjes.

Exclusief
Koek! Bij Kaat is voor 7,95 euro exclusief verkrijgbaar bij De Lekkernij in Grave en Lifestyle healthcenter in Gennep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant