Wil jij ook dat Evelien gaat winnen?
Wil jij ook dat Evelien gaat winnen? Foto: John Vermeeren / Miss Beauty of the Netherlands

Wordt deze Boxmeerse Beauty Miss Brabant?

Human Interest 6.460 keer gelezen

BOXMEER | Maar liefst vijf verschillende dames hadden de Boxmeerse Evelien van Heerwaarden benaderd via Instragram met de vraag of ze wilde deelnemen aan de Brabantse ronde van Miss Beauty of the Netherlands. Evelien erkent al door de eerste scout enthousiast te zijn geraakt. Zaterdag is het moment supreme en gaat ze schitteren op het podium in Etten Leur. Zou ze genoeg stemmen hebben verzameld om te winnen?

“Ik stond in de kamer te springen toen ik het eerste berichtje kreeg. Ik vond dat moment zo gaaf. ‘Mam, ik ben gescout!’, gilde ik.”, blikt Evelien terug. “Alleen het meedoen vond ik al geweldig. Dat ik dan ook bij de laatste twintig zou zitten, dat is nu al een droom die uitkomt.”

Toevalligerwijs werd het eerste zaadje voor die miss-droom niet heel veel eerder geplant, toen Evelien in het publiek zat bij een andere missverkiezing. “Mijn mond viel toen open. Hoe zelfverzekerd die vrouwen daar staan en écht hun verhaal vertellen. ‘Daar zou ik willen staan!’, dacht ik bij mezelf toen.”

Belangrijkste motivatie voor Evelien was dan ook niet het mooiste meisje van de klas te zijn. De Boxmeerse Beauty zag deelname vooral als kans voor persoonlijke ontwikkeling. “Ik ben van mezelf best wel verlegen. Was altijd wel bezig met hoe anderen naar mij keken en over mij dachten. In het hele traject dat ik nu heb doorlopen, heb ik hier wel veel aan gewerkt en mezelf uitgedaagd. Zo zijn we met alle meiden een weekendje weg gegaan. Natuurlijk was dat spannend want ik kende niemand. Maar het was super gezellig. Ik heb wel vriendinnen gemaakt toen.” Evelien vertelt ook altijd moeite te hebben gehad met het spreken voor groepen. “Maar de begeleiding en training van Miss Beauty of Brabant was echt heel erg goed. Ze hebben me echt geholpen in mezelf te investeren.” 

“Als ik iets wil, dan ga ik er ook 100% voor.”, vervolgt ze. “Dus ik heb mijn best gedaan zo veel mogelijk stemmen te vergaren zodat ik zaterdag kans maak om te winnen. Ik heb bijvoorbeeld actief reclame gemaakt in het centrum van Boxmeer. Maar ook stond ik op de kerstmarkt in Sint Anthonis oude spulletjes te verkopen voor de Linda Foundation.” De Miss-Brabant in spe vertelt dat de Linda Foundation is gelieerd aan de verkiezingen. De organisatie, opgericht door Linda de Mol, wil voor gezinnen in financieel noodweer “meer begrip en vooral positieve actie” creëren. Evelien: “Hoe meer stemmen a €1,25 we vergaren, hoe meer geld er naar de Linda Foundation gaat.”

“Ik durf nu al te zeggen dat ik een heel stuk steviger in de schoenen sta.”, besluit de Boxmeerse. Naar eigen zeggen zijn die stappen hoofdzakelijk door persoonlijke wil gedreven. “Ik heb zo veel geleerd. Hoe het ook loopt vrijdag, het voelt nu al alsof ik heb gewonnen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant