Baasjes laten hun honden vaak loslopen bij de Mookerplas. (De hond op de foto is niet de hond waarover de inzender van de brief schreef.)
Baasjes laten hun honden vaak loslopen bij de Mookerplas. (De hond op de foto is niet de hond waarover de inzender van de brief schreef.)

INGEZONDEN: 'Wandeling rond Mookerplas wreed verstoord'

Ingezonden 1.582 keer gelezen

Mijn ontspannen en mooie wandeling rond de Mookerplas bij Plasmolen werd wreed verstoord. Heel veel mensen laten daar hun loslopende honden uit. Niets mis mee denk je dan. Ware het niet dat veel baasjes hun hond niet onder controle hebben.

Het is al meerdere keren gebeurd dat honden tegen mij opspringen met hun bemodderde poten. Maar afgelopen donderdag ben ik toch wel heel erg geschrokken. Een ouder echtpaar liep mij daar tegemoet met een grote zwarte hond. Ik ben geen hondenkenner, maar het beest deed mij denken aan een Berner Sennen-achtige hond. Hij zat rechtop maar plots vloog hij vooruit en sprong hoog tegen een boom op en kwam toen recht op mij af en begon woest te blaffen vervolgens beet hij in mijn arm. Ik stond verstijft van schrik. Met een foei dat mag toch niet riepen ze de hond terug. Het duurde wel even voor de hond gehoorzaamde. Geen enkel woord van excuus, het echtpaar liep gewoon door. Mij verschrikt, boos en met blauwe plekken achterlatend. Het is nu goed afgelopen maar een volgende keer pakt hij een kind. Het duurt wel even voordat ik weer frank en vrij genietend van de natuur een rondje durf te lopen. De wandelaars zijn gewaarschuwd.

A. Postma-Jongerling
Plasmolen

Uit de krant

Uit de krant