Woningbouw in Haps.
Woningbouw in Haps. Foto: De Maas Driehoek
ingezonden

Woningnood in Land van Cuijk: ‘Het is zinvol om nu hoogbouw in het Land van Cuijk te bespreken’

Ingezonden 1.010 keer gelezen

In het artikel ‘Woningnood in Land van Cuijk: Voor wie moeten we bijbouwen?’ (Editie 29, publicatiedatum 20 juli 2021) wordt gesteld, dat er gebouwd moet worden voor de categorie jongeren en de categorie ouderen. Dan gaat het over goedkope woningen met een vloeroppervlak van ongeveer 70 vierkante meter. 

Hoogbouw
Door hoogbouw bespaart men op grond, fundering en daken. Die besparing komt overeen met de meerprijs voor een lift en een trappenhuis. Wanneer de boven elkaar liggende appartementen gelijkvormig worden gebouwd, zal de bouwprijs gelijk zijn aan die van een rijtjeswoning met dezelfde vloergrootte. Het voordeel zit in de grondbesparing ten gunste van de natuur. In Cuijk past hoogbouw in de omgeving van De Nielt.

Communisme
In het algemeen belemmert bouwen het uitzicht van omwonenden, maar verticaal bouwen belemmert minder dan horizontaal bouwen. De hier omschreven woontoren met identieke appartementen levert een saai bouwwerk op, dat in een communistisch land niet misstaat. De aan het communisme gerelateerde politiek kan moeilijk tegen de omschreven bouw zijn. Met willekeurig geplaatste balkons en loggia’s wordt de toren duurder, maar acceptabel voor meer rechtse groeperingen.

Het is zinvol om nu hoogbouw in het Land van Cuijk te bespreken, dan dat naar de toekomst te verschuiven.

A, Heijnen, Linden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant