Kunstenaar Koos van Riet ontwierp de omslag voor 'Sporen van een moeder'.
Kunstenaar Koos van Riet ontwierp de omslag voor 'Sporen van een moeder'. Foto: Mieke Braamse

‘Sporen van een moeder’: derde boek Oploose schrijfster Mieke Braamse

Kunst en cultuur 454 keer gelezen

OPLOO | Schrijfster Mieke Braamse uit Oploo heeft haar derde boek, Sporen van een moeder, uitgebracht. 

Het is het verhaal over hoe ze opgroeide als meisje in een gezin met acht broers. Daarvan zijn er zeven jonger dan zij. Toen ze 16 was kreeg ze eindelijk een zusje. Mieke schrijft over de dagelijkse dingen in het gezin. De moeder die niet zo flexibel was en de vader die lange dagen maakte als vrachtwagenchauffeur. Dat leidde soms tot ongemakkelijke situaties. ‘Zoveel kinderen, zo dicht op elkaar, wel erg veel voor die vrouw. Maar de kinderen zien er altijd verzorgd uit.’ Zo werd er over hen gepraat. Naast de beschrijving van het gezin geeft dit boek ook een beeld van de snelheid waarmee de samenleving is veranderd. Een varken en een geit in een hok achter in de tuin kom je niet meer tegen. Laat staan dat er achter de schuur een varken wordt geslacht of dat iemand met een geit in een karretje achter de fiets naar de bok gaat. Maar ook de vrouw die vis verkoopt, met een juk op haar schouders en emmers eraan, is verleden tijd. 

Informatie
Een lezer reageert als volgt: ‘Een groot gezin in Zeeland. Nog niet zo ontzettend lang geleden. Beschreven door de ogen van een kind. Met verbazing, en af en zelfs met ontzetting heb ik het boek gelezen. Maar gelukkig kon er ook af en toe gelachen worden.’ Kunstenaar Roos van Riet heeft een verrassend mooie omslag voor het boek gemaakt.
Het boek ‘Sporen van een moeder’ is te koop bij Boekhandel van Dinther in Boxmeer of bij de schrijfster. Meer informatie of vragen? Mail naar kolibriemieke@gmail.com 

Uit de krant

Uit de krant