Bulldog LT met zang/gitaar Willy, drum Lex, basgitaar Tonny, leadgitaar Hein en zang Debbie.
Bulldog LT met zang/gitaar Willy, drum Lex, basgitaar Tonny, leadgitaar Hein en zang Debbie. Foto: Rudolf van Gemert

‘Bulldog is al vele jaren mijn vaste basis, want rockmuziek is echt mijn ding’

Kunst en cultuur 366 keer gelezen

LANGENBOOM | De rockband Bulldog LT bestaat uit zangeres Debbie, zanger/gitarist Willy, basgitarist Tonny, leadgitarist Hein en drummer Lex. Ze spelen covers die iedereen kennen van onder meer ZZ Top, Jimi Hendrix, Queen en Golden Earring.

Door Rudolf van Gemert

Zangeres Debbie is in deze coronatijd de band komen versterken, waardoor het repertoire nog breder is geworden. “Ik ben op 6-jarige leeftijd op de basisschool in een koor begonnen en ben nooit opgehouden met zingen. Bulldog past prima bij mij en het bevalt uitstekend. Ik hou zelf vooral van Barbra Streisand, Sass Jordan en Kate Bush maar ook van Earth, Wind & Fire.”
Leadgitarist Hein kan zich helemaal uitleven als hij met een solo bezig is. “Ik was negen jaar toen ik mijn eerste gitaar en gitaarlessen kreeg. Op mijn twaalfde trad ik voor het eerst op, toen ik bij de band mocht spelen op de bruiloft van een oom en tante. Ik heb daarna in schoolbandjes gespeeld en een eigen band gehad. Mijn muzieksmaak is heel divers: van Iron Maiden en Black Sabbath tot Rory Gallagher en The Shadows. Ik speel altijd alles uit mijn hoofd en leef me heerlijk uit.”

Jongerenkerkkoor
Willy zat in de vijfde klas lagere school toen hij in een jongerenkerkkoor terecht kwam. “Het bleek een goede basis te zijn want ik zing nog steeds met heel veel plezier. Mijn eerste band was rond 1970. Ik combineerde toen al zang met gitaar. Mijn gitaarlessen zijn een goede basis geweest. Bulldog is al vele jaren mijn vaste basis, want rockmuziek is echt mijn ding.”

‘Wij zijn samen heel fanatiek. Daarmee bereik je het meest’

Drummer Lex kwam op 11-jarige leeftijd in een gelegenheidsbandje terecht. “Ik had van mijn pa 150 gulden gekregen voor mijn eerste drumstel. Met zestien jaar hadden we een band waarbij mijn huidige vrouw piano en synthesizer speelde. Met Tonny heb ik vele jaren reünieconcerten gedaan voordat ik zes jaar in Amerika ben gaan wonen. In 2018 stond Tonny na 40 jaar weer voor de deur. Het was een klik en zo werd ik drummer van Bulldog.” 

‘Heel fanatiek’
Tonny was medeverantwoordelijk voor de start van Bulldog. “In 1966 ging ik op mijn Puch met basgitaar op de rug wekelijks naar mijn gitaarles in Oss. In 1967 had ik mijn eerste optreden bij een instuif en ik heb ook vaak bij d’n Bens gespeeld. Wij zijn samen heel fanatiek, daarmee bereik je het meest. De basgitaar is mijn tweede liefde en muziek verrijkt je leven, en geeft iedereen een geweldige boost.”

Uit de krant

Uit de krant