Het Duits Lijntje.
Het Duits Lijntje. Foto: Ties van Dooren

Wandel met gidsen IVN langs spoordijk Duits Lijntje naar de Kleine Vilt

Kunst en cultuur 601 keer gelezen

OEFFELT | Op zondag 13 februari houdt IVN De Maasvallei een wandeling over de spoordijk van het Duits Lijntje naar de Kleine Vilt. De ongeveer twee uur durende en vijf kilometer lange wandeling met gidsen begint om 13.30 uur vanaf de Stationsweg in Oeffelt. 

Het Duits Lijntje, dat liep van Boxtel naar Wesel in Duitsland, werd in 1873 geopend. Het personenvervoer duurde tot 1950, maar het goederenvervoer op het traject tussen Boxtel en Veghel tot 2004. “Op het gedeelte van de te lopen route is het nog rustig, ideaal voor flora en fauna. “Vanaf de hoger gelegen spoordijk hebben we mooi zicht op het beekdal van de Oeffeltse Raam. We maken een wandeling rondom de Kleine Vilt en kijken naar de overwinterende watervogels. Verder door het bos waar de omloopberg van de Maas en het Ambtenarengat zijn uitgegraven voor de aanleg van de spoordijk. De gidsen zullen u hier meer over vertellen.” Halverwege de wandeling is er een kop koffie of thee waarvoor een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd.
Aanmelden (tot 12 februari, 12.00 uur) is verplicht, dat kan via de mail: marjosimons11@gmail.com. Na aanmelding krijgt u een bevestiging van uw aanmelding.

Uit de krant