Stadskoor Grave geeft zondag 10 december een kerstconcert i.c.m. mandoline-orkest Kwint in de kerk in Beugen.
Stadskoor Grave geeft zondag 10 december een kerstconcert i.c.m. mandoline-orkest Kwint in de kerk in Beugen. Foto: Eigen foto

Stadskoor Grave geeft zondag kerstconcert in Beugense kerk

Kunst en cultuur 543 keer gelezen

BEUGEN | Stadskoor Grave houdt op zondag 10 december een kerstconcert in de kerk in Beugen. Voor het jaarlijkse concert heeft het koor de handen ineengeslagen met mandoline-orkest Kwint. “Zodoende kunnen we een heel divers programma aanbieden”, benadrukt koorlid Trudy Degen.

Het Stadskoor wordt ondersteund door viool, fluit, klarinet, piano en een solist (Jos Gerritsen). “Alleen zang is ook zo kaal, maar juist vanwege kerst willen we extra uitpakken”, vertelt Degen, die aangeeft dat het gerenommeerde Stadskoor wat meer klassieke kerstliederen heeft opgenomen in het arrangement. Dirigent Geert Verhallen heeft daarbij gekozen voor het Hebreeuwse lied ‘Bashana Haba’ah’. “Opdat er snel vrede mag zijn in alle oorlogsgebieden”, zegt ze. “Wij zingen eerst een half uur met ons koor en daarna is het de beurt aan Kwint, dat ook een Nederlandse kerstmedley zal zingen. Een echte meezinger. We sluiten gezamenlijk af in Oostenrijkse sferen, met ‘Eine kleine Weihnachtmusik’. Dat klinkt echt fantastisch”, belooft Degen, die zondag in Beugen ook nog een eigentijds, komisch kerstverhaal zal voordragen ‘in dialect’.

Praktische informatie
Het kerstconcert van het bijna 70 jaar oude Stadskoor Grave (’We zijn altijd op zoek naar mannelijke koorleden’) is zondag 10 december om 10.30 uur in de Kerk van Maria ten Hemelopneming in Beugen. De entree is 7,50 euro (kinderen tot 16 jaar gratis).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant