Scènefoto van Het Grote Grand Prix Circus. (Foto:  Annemieke van der Togt)
Scènefoto van Het Grote Grand Prix Circus. (Foto: Annemieke van der Togt) Foto: Annemieke van der Togt

Uitkijken naar een nieuw Formule 1-seizoen

Kunst en cultuur 982 keer gelezen

CUIJK | Het Grote Race Circus van Rob Kamphues en Tom Coronel raast momenteel langs theaters groot en klein in Nederland. De racevrienden gaan in de voorstelling dieper in op de laatste Formule 1-actualiteiten, maar vertellen ook amusante verhalen over vriendschap en dromen, geworteld in hun eigen circuitervaring. Deze show, perfect voor liefhebbers van auto’s en Formule 1, maakt op donderdag 29 februari ook een pitstop in Cuijk. 

Voor één avond wordt Schouwburg Cuijk dus omgetoverd tot F1-paddock. Rob en Tom zullen tijdens de voorstelling het afgelopen raceseizoen bespreken, maar ook actualiteiten zoals Hamiltons overstap naar Ferrari of de rechtszaak van Nyck de Vries. Daarnaast vertellen ze verhalen over hun eigen leven met auto’s. De heren hebben beide meer ervaring dan enkel een ritje naar de super- of bouwmarkt dus die autoverhalen spelen zich af op exotische locaties en in evenzo exotische bolides.
Zo heeft Tom onder andere in zijn eentje meegedaan aan de Dakar Rally. Op een gegeven moment kon hij niet verder en het was heel koud - in de woestijn kan het flink vriezen. “Het is leuk om te vertellen wat ik heb meegemaakt en om ook die kant van het racen te laten zien.”, zegt Tom. “De eindstreep halen is één, maar de weg ernaartoe is minstens zo interessant.” Volgens Rob zijn er drie bucketlist-ervaringen op ieder coureurslijstje: de Indy 500, de 24 uur van Le Mans en de Grand Prix van Monaco. Rob: “Ik kreeg de kans om Le Mans te rijden, maar liep tegen allerlei dingen aan. Ik laat zien hoe dat werkt in mij, hoe ik mezelf steeds afvraag hoe ik dit nou weer ga oplossen.”

Het is niet voor het eerst dat Tom en Rob gebroederlijk achter het stuur van een grote theatershow kruipen. Al driemaal eerder raceten de heren met een succesvolle theatertour door Nederland. De aanstekelijke dynamiek tussen de twee autovrienden werkt als een hybride met elektro- en verbrandingsmotor: ze vullen elkaar aan en helpen de ander op weg. Rob: “Tom kan heel goed en theatraal een verhaal vertellen, met veel emotie en gebaren. De voorstelling gaande houden doe ik meer. Als je samen een voorstelling speelt is dat net een estafette. Je geeft als het ware steeds het stokje door.” Tom: ‘Rob neemt me gewoon mee in zijn slipstream. Als ik even niet oplet zegt hij: ‘Volgens mij moet je nu dit zeggen’.”

De eerder genoemde aanstekelijke dynamiek tussen de heren maakt de show voor iedereen een pleziertje. Als de benzine door je bloed stroomt mag je dit niet missen. Maar ook als jij enkel de kleur van je auto kunt opnoemen, kun je je uitstekend vermaken bij het Grote Race Circus. “Theater is verhalen vertellen en dat is wat we nu ook doen.”, besluit Rob. Tom knipoogt: “We proberen je eigenlijk gewoon autosportverslaafd te maken, want dat zijn we zelf ook.”

‘Het Grote Race Circus 2’ is 29 februari te zien in Schouwburg Cuijk. www.schouwburgcuijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant