Afbeelding

Woorden met d’n buurman

Kunst en cultuur 604 keer gelezen

MILL | Hoe krijg je ‘woorden met d’n buurman’? Heel gemakkelijk. Want onder deze pakkende titel presenteren drie bevlogen dichters hun werk in Brasserie D’n Buurman op dinsdag 5 maart. De optredende woordkunstenaars zijn Britt van Baaren, Michel Nierop en Peter Verstraten.

Britt van Baaren is de huidige KwarTAALdichter van het Land van Cuijk en Maasduinen. Sinds de basisschool is Britt al druk bezig met het schrijven van poëzie en het voordragen ervan. Het dichten nam serieuzere vormen aan sinds de kunstacademie, waar ze veel woordenkunst heeft geproduceerd en spoken word-voordrachten deed op het podium. Ze deelt actief haar spoken word-stukken op TikTok en is bezig met haar eerste officiële dichtbundel. Momenteel is zij de KwarTAALdichter van het Land van Cuijk en de regio Maasduinen.

De gedichten van Michel Nierop, voormalig stadsdichter van Oss (2021 – 2023) kenmerken zich door humor, woordspelingen & fantasie. Ze proberen beelden op te roepen die je kunnen raken of vermaken. Thema’s in zijn werk zijn vooral de liefde in brede zin, maar ook de natuur en afscheid. Hij is de bedenker van de titel van deze avond. Dat zegt genoeg!

Recent verscheen de nieuwe dichtbundel ‘Van hier, vandaar’ van Peter Verstraten. In deze bundel zijn gedichten verzameld over zijn dorp Mill en het Land van Cuijk, maar ook over de Maas, Brabant, Noord-Limburg en daarbuiten. In 2022 was hij KwarTAALdichter van het Land van Cuijk en de regio Maasduinen. Serieuze onderwerpen mijdt hij niet, maar net zo vaak ontlokt hij aan de lezer met zijn speelse gedichten een knipoog of een glimlach.

De poëzieavond ‘Woorden met d’n buurman’ op 5 maart begint om 19:30 uur bij brasserie D’n Buurman in Mill die daarvoor vanaf 19:00 geopend zal zijn. Deze avond wordt muzikaal omlijst door het akoestische trio Delamice en is gratis toegankelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant