De brandweer was present op de Week van de Gezonde en Veilige School op Elzendaalcollege Gennep.
De brandweer was present op de Week van de Gezonde en Veilige School op Elzendaalcollege Gennep.

Week van Gezonde en Veilige School vrolijk afgesloten

Onderwijs 432 keer gelezen

GENNEP | Het Elzendaalcollege Gennep sloot onlangs de week van de Gezonde en Veilige school af met een vrolijke educatieve markt. De school, die doorlopend aandacht besteedt aan veiligheid en gezondheid in de breedste zin ervan, benadrukte met deze week dat het om meer gaat dan bijvoorbeeld alleen gezonde voeding.

Tijdens de projectweek waren er verschillende activiteiten in de lessen zoals onder andere ‘Het Stellingen-spel’ en het ontwerpen van een poster met de pijlers van Gezonde en Veilige school. Als afsluiting was er een markt met diverse stands. Zo was er de brandweer, kon er gesport worden, vertelde het ROC Boxmeer over opleidingen die met gezondheid en veiligheid te maken hebben, gaf de GGD voorlichting over welzijn, alcohol en drugs en was vanuit gemeente Gennep de jeugdmedewerker aanwezig.

Werken aan gezondheid op school loont, weet Elzendaalcollege, en daarom heeft de school in Gennep kwaliteitskeurmerk Gezonde School. Dit houdt in dat zij continu werken aan het verbeteren van de gezondheid. Bij deze schoolbrede aanpak zijn medewerkers, leerlingenraad, ouders, GGD en schoolleiding betrokken. Deze week van de Gezonde en Veilige school droeg bij aan extra bewustwording.

Green juice poeder

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant