Afbeelding
Foto:

Internationalisering begint al in de brugklas

Onderwijs 387 keer gelezen

CUIJK | Van 13 tot 17 mei werken de leerlingen van Merletcollege Cuijk aan een boeiende projectweek die gaat over internationalisering. Elk leerjaar houden leerlingen van het Merletcollege zich bezig met internationalisering. Zo starten de eerste klassen met het verkennen van de Nederlandse provincies en bezoeken zij Amsterdam. De tweedejaars gaan Europa verkennen en bezoeken Antwerpen. In de bovenbouw vinden er buitenlandse reizen plaats

Gedurende deze week krijgen de brugklasleerlingen de kans om op een interactieve en creatieve manier meer te leren over Nederland. Deze projectweek omvat vakoverstijgende opdrachten, waarin de vakken geschiedenis, Engels, aardrijkskunde, biologie en mens & maatschappij samenkomen. De leerlingen verzamelen informatie over hun provincie en maken hiervan een presentatie. Denk hierbij aan onderwerpen zoals bijzondere gerechten, sporten, dialect, geschiedenis en bezienswaardigheden. 

Op donderdag vertrekken alle leerlingen van klas 1 voor een excursie naar Amsterdam en bezoeken zij o.a.de attractie This is Holland. 

Op vrijdag presenteren de leerlingen al hun werk op een marktachtige opstelling. Hierbij stellen ze alles tentoon wat ze gedurende de projectweek hebben gemaakt, zoals kaarten, modellen en andere projectelementen.  

 Deze projectweek biedt de leerlingen een unieke kans om hun kennis over de provincies te verdiepen, terwijl ze tegelijkertijd hun presentatie- en samenwerkingsvaardigheden ontwikkelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant