Het personeel van De Bakkertjes.
Het personeel van De Bakkertjes. Foto: Kees de Bruijn

'Brabantse' bakker De Bakkertjes eindigt op podium bij Limburgse vlaaienkeuring

Opmerkelijk 1.518 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Bakkerij De Bakkertjes uit Sint Anthonis deed mee aan de 38ste wedstrijd 'Ambachtelijke Vlaaienkeuring 2019' in het Limburgse Roermond en werd prompt derde. Een tastbaar bewijs dat het goed zit met de kwaliteit van het banket uit het Brabantse Sint Anthonis. "Wij gaan altijd voor de beste kwaliteit", aldus meesterbakker Peter Jacobs van De Bakkertjes.

Door Kees de Bruijn

Heel Nederland mag meedoen aan de jaarlijkse wedstrijd om de lekkerste en beste vlaaien, georganiseerd door de ambachtelijke bakkers uit Limburg. Maar niet heel Nederland doet mee omdat Limburgse vlaaien doorgaans als beste uit de bus komen. Dit weerhield brood- en banketbakkerij De Bakkertjes er niet van om de wedstrijd aan te gaan met 40 andere ambachtelijke bakkers. En met succes. "We waren dus in het hol van de leeuw, omringd door de beste ambachtelijke vlaaienbakkers van Nederland", zegt Peter Jacobs, die als meesterbakker met zijn 'Team De Bakkertjes' naar Roermond was afgereisd. "Het gaat bij de beoordeling om kwaliteit met een grote K. Het gaat daarbij niet alleen om de smaak, maar ook om de structuur, bodem, vulling en afwerking van de vlaai. Onze kruimel puddingvlaai en appelvlaai behaalden de derde plaats en daar zijn we heel trots op."

Jaloerse blikken
Het winnen van die prijs zorgde voor nogal wat jaloerse blikken in Limburg, maar het jonge team uit Sint Anthonis geloofde er helemaal in dat ze heel goed voor de dag kon komen bij de wedstrijd. "Want eerlijk gezegd spelen we elke dag in Sint Anthonis een wedstrijd om goed voor de dag te komen met onze bakkerijproducten en onze enthousiaste service in de winkel", stelt Peter Jacobs met overtuiging en passie. "Altijd alles even vers, zo natuurlijk mogelijk, en met de hoogste kwaliteit. Daar gaan we voor. De bezoekers aan De Bakkertjes in de Lepelstraat kunnen zelf de proef op de som nemen."
Voor wie wil zelf eens wil jureren: het 'tastbare bewijs van kwaliteit' is zelf te proeven in de bakkerij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant