Afbeelding

Eigen tulp voor Rogina

Opmerkelijk 54 keer gelezen
OPLOO - Het zal je maar gebeuren. Koop je een bos tulpen bij de lokale bloemist en amper een maand later heb je een tulp in handen die naar jou vernoemd is. Rogina van Hoenselaar uit Oploo overkwam dit en vorige week werd haar eigen tulp gedoopt op het Holland Flower Festival in Bovenkarspel.

Samen met de vermaarde tulpenveredelaar Jan Ligthart verrichtte Rogina op het festival de officiële handeling. En nu draagt de nieuwe, paarse tulp de naam Tulipa ‘Rogina’.

Tulpenactie
Bloemenbureau Holland organiseerde van 16 januari tot 6 februari een landelijke tulpenactie. Iedereen die in die periode een bos tulpen kocht, ontving een wincode en door het spelen van een tulpenspel maakte de deelnemer kans op een ‘eigen’ tulp. Ruim 8.900 mensen deden mee en het was Rogina van Hoenselaar die als gelukkige winnares uit de bus kwam. “Waar een bezoekje aan mijn bloemiste Marjanne van de Mortel uit Sint Anthonis wel niet toe kan leiden. Samen met mijn man beleefden wij een vrolijke dag op het festival met als hoogtepunt natuurlijk die prijs. Ik vind mijn paarse tulp werkelijk prachtig,” aldus Rogina.
De tulpenactie vond plaats aan het begin van de zogenaamde tulpentijd, die nog tot en met april duurt. In deze periode zijn de meeste kleuren en soorten verkrijgbaar van de oer-Hollandse bloem. Meer informatie is te vinden op www.mooiwatbloemendoen.nl.

Uit de krant

Uit de krant