Lange files bij de containers voor oud papier in Vierlingsbeek.
Lange files bij de containers voor oud papier in Vierlingsbeek. Foto: Ron Koenen

Vragen Liberaal LvC en VVD over papierinzameling in Land van Cuijk

Politiek 922 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De raadsleden Marc Oudenhoven (Liberaal LvC) en Judith Logtens (VVD) willen van het Land van Cuijkse college van B en W duidelijkheid over de inzameling van oud papier. Afgelopen week ontstond er chaos op meerdere plaatsen rondom de inzameling. 

Het ging afgelopen zaterdag flink mis in Vierlingsbeek, waar voor de papiercontainers op een gegeven moment een file van bijna een kilometer stond. Bij voetbalvereniging SIOL in Cuijk bleken drie containers niet toereikend om het aanbod aan oud-papier goed te kunnen verwerken en in Boxmeer werd gekozen om op een trainingsavond (maandag) het papier in te zamelen. “De Graafseweg is verkeerstechnisch al geen veilige straat. Het is niet gewenst om op avonden dat er veel jeugd fietst ook extra autobewegingen te creëren”, aldus het tweetal. Ook in Grave was er overlast.
VVD en Liberaal LvC willen nu van wethouder David Sölez (Team Lokaal) weten hoe de voorbereiding en communicatie zijn geweest, of er geen kraakwagens meer kunnen worden ingezet en hoe de aanbesteding is verlopen.

Uit de krant