Afbeelding

Gouverneur Bovens bezoekt Noord-Limburg

Politiek 36 keer gelezen
OTTERSUM - Tijdens zijn Limburg Tour deed Gouverneur Theo Bovens vandaag de kop van Noord Limburg aan. In Ottersum ondervond de Commissaris van de Koningin dat het ook in het noorden van de provincie goed carnaval vieren is. In het Ottersumse Logement De Reiziger blies hij, op uitnodiging van de Gennepse vasteloavensclub 't Bombakkes, moeiteloos een deuntje mee op de melodie van Oet Limburg kump de meziek.

Dat deed Theo Bovens na een speech van Bombakkes-preses Gilbert van der Mooren en nadat de Gennepse prins Guus d'n Urste hem de fraaie onderscheidingen van de jubilerende carnavalsvereniging opgespeld had. De Maastrichtenaar is in de carnavalshoofdstad van Limburg al jaren lid van Zate Hermenie Sous Brass band Tête de Veau. In een gezellige Logement De Reiziger speelde hij trombone. Dat hij daarvoor niet zoals gebruikelijk eerst een pilsje dronk, deerde de Gouverneur, die zichbaar in zijn element was, niet.

Zie voor een videofragment: http://maasdriehoek.kliknieuws.nl/videos/?v=n76j8T6spW6

[image=202994]

[image=202995]

[image=202996]

De Gouverneur bracht vandaag zijn 28e van in totaal 33 bezoeken aan Limburgse gemeenten. In de noordelijkste gemeente van Limburg raakte hij onder de indruk van de gastvrijheid. "Allochtone en autochtone inwoners nemen samen deel aan het sociale leven. Dit is een bijna grenzeloze gemeente." Ook sprak hij met de gemeenteraad over de onderlinge verhoudingen en de samenwerkingsverbanden na het niet doorgaan van de herindeling.
Na een bezoek aan de gemeente Mook en Middelaar deed hij Gennep aan.

[image=203004]

[image=203003]

In Ottersum bezocht hij achtereenvolgens de Sport- en Speelstraat De Brink waarna hij zich door Gennepse organisaties zoals werkgroep Heije Mojjer en de Jasmijnstraat die het Klimaatstraatklassement in Gennep glansrijk leidt. Later op de avond sprak hij over de Strategische Regiovisie.

[image=202997]

[image=202998]

[image=202999]

[image=203000]

[image=203001]

Donderdagmorgen hervat de Gouverneur zijn tour met een ontbijt in lunchroom Xieje in Gennep. Om elf uur spreekt hij de Gennepse gemeenteraad en neemt hij de profielschets voor de nieuwe burgemeester in ontvangst. Donderdagnamiddag en -avond bezoekt hij de gemeente Bergen.

Uit de krant