'Kwartiermakers' moeten de impasse in de Overloonse kerk doorbreken. (foto: Albert Hendriks)
'Kwartiermakers' moeten de impasse in de Overloonse kerk doorbreken. (foto: Albert Hendriks)

'Kwartiermakers' moeten impasse kerk Overloon doorbreken

Religie 276 keer gelezen

OVERLOON | Bisschop Gerard de Korte heeft een viertal parochianen uit Overloon gevraagd mee te denken om een oplossing te vinden om de impasse, die is ontstaan in de deelparochie Overloon, te doorbreken.

Mevrouw Willems, mevrouw Van Erck en de heren Verhoef en Verstraaten zijn verzocht 'om zich als kwartiermakers in te zetten voor de toekomst van de kerk en het herstel van het vertrouwen van de geloofsgemeenschap in Overloon' met het bestuur van de fusieparochie Maria, Moeder van de Kerk. Het viertal heeft hiermee ingestemd na een onderhoud woensdag met De Korte en het parochiebestuur.
Vrijwilligers van de deelparochie in Overloon stemden onlangs massaal op uit onvrede over de door de moederparochie gekozen koers, die vooral gestoeld is op liturgie. De Overloonse geloofsgemeenschap wil vasthouden aan minimaal één door vrijwilligers voorgezeten gebedsdienst in de maand.
De Korte zal op korte termijn, samen met het bestuur van de fusieparochie, ook een gesprek voeren met vertegenwoordigers van de Overloonse deelparochie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant