Wandeltocht '80 Land van Cuijk' houdt op met bestaan, tot verdriet van de organisatie en vele wandelaars. (Foto: Arjan Broekmans).
Wandeltocht '80 Land van Cuijk' houdt op met bestaan, tot verdriet van de organisatie en vele wandelaars. (Foto: Arjan Broekmans). Foto: Arjan Broekmans

80 Land van Cuijk stopt: ‘We balen ontzettend!’

Sport 1.264 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | “Hoe jammerlijk het ook is, het is niet anders.” Met die woorden maakt het bestuur van 80 Land van Cuijk bekend de stekker uit het wandelevenement te trekken. Door het coronavirus hebben te veel sponsoren zich moeten terugtrekken. Daarnaast hebben diverse bestuursleden de functie moeten neerleggen, wat het opzetten van de langeafstandstocht verder heeft bemoeilijkt. 

“Na een succesvolle eerste wandeling waren we vastberaden de tweede editie nóg beter te maken,” vertelt het bestuur. “Helaas gooide Covid roet in het eten.” De organisatie werd tot twee maal toe genoodzaakt het wandelevenement op de lange baan te schuiven. Nu het allemaal eindelijk weer mag, is de tocht door de realiteit ingehaald.

“Er zijn wat bestuurswisselingen geweest. Dit in verband met gezondheidsredenen. Daarnaast zijn er twee bestuursleden geëmigreerd.” De voorzitter moet lachen: “Vanuit Spanje is het knap lastig om zo’n wandelfeest te organiseren.” Verder blijkt het vinden van nieuwe bestuursleden ‘niet te doen’.

En de tijd tikt door! Nog niet zo lang is duidelijk dit soort evenementen weer door kunnen gaan. “Het is in onze situatie veel te kort dag om het allemaal nog te regelen. Er zijn talloze regels waaraan we moeten kunnen voldoen, zeker ook omdat we nu met een nieuwe gemeente moeten samenwerken,” stelt de voorzitter teleurgesteld En waar halen we nú nog al die vrijwilligers vandaan? Je zou het niet zo snel verwachten, maar we hebben er toch al gauw honderd nodig. Dat lukt gewoon niet. Niet voor 21 mei, wanneer het zou plaatsvinden.”

Persoonlijk bericht
Zodoende dat het bestuur het pijnlijke besluit heeft genomen om het bijltje er bij neer te leggen. Geen 80 Land van Cuijk in 2022, maar ook niet daarna. Binnen nu en acht weken krijgen alle betrokkenen persoonlijk bericht over de verder afhandeling van zaken. “En dan is het helaas over,” besluit de voorzitter. “We balen ontzettend, het is zo’n prachtige route…”

Uit de krant

Uit de krant