Afbeelding

DSV kan renoveren na privatisering

Sport 24 keer gelezen
SINT ANTHONIS - Voetbalvereniging DSV krijgt van de gemeente Sint Anthonis een krediet van 116.000 euro om de kleedaccommodatie te renoveren, onder voorwaarde dat sportpark De Laan wordt geprivatiseerd.

[image=303672]

Dat standpunt werd vorige week donderdag tijdens de raadsvergadering unaniem ingenomen door de voltallige gemeenteraad. De voorwaarde tot privatisering werd ingebracht door de coalitiepartijen SAN en CDA, die daarvoor een gezamenlijk amendement indienden.
DSV, dat in 2013 met veel zelfwerkzaamheid de kantine verbouwde, wil het geld gebruiken om de dertig jaar oude accommodatie (zes kleedlokalen, een scheidsrechtersruimte en de materialenberging) op te knappen. Deze accommodatie is nu nog eigendom van de gemeente.
In het amendement wordt gesteld dat de 116.000 euro eerst wordt toegekend, nadat de gesprekken over privatisering zijn afgerond en de uitkomst daarvan is teruggekoppeld naar de gemeenteraad.
Het privatiseringstraject van DSV loopt al vele jaren. Het beschikbaar stellen van het krediet moet volgens de gemeenteraad leiden tot definitieve afwikkeling van het traject.

Uit de krant