Gennepenaar Toon Schraven start op eigen grond zijn camperplaats Maascamp.
Gennepenaar Toon Schraven start op eigen grond zijn camperplaats Maascamp. Foto: Jos Gröniger

Nieuwe camperplaats Maascamp opent bij start zomer in Niersstad

Toerisme 2.384 keer gelezen

GENNEP | De Niersstad is een plaats met historie. De geschiedenis van Gennep biedt toeristen uiteenlopende vormen van recreatie. Gennepenaar Toon Schraven breidt het pakket uit met een camperplaats die grenst aan het centrum van het vestingstadje. “Het plan is bij het begin van de zomer, op 21 juni, Maascamp in gebruik te nemen.”

Maascamp is de naam waarmee Toon Schraven de Maaskemp en de camperplaats koppelt. In het logo van Maascamp zijn de kroonwerken van het vestingstadje opgenomen. De historie van het gebied tussen het Genneperhuys en de kern van Gennep wil de ondernemer op later moment verder betrekken in de plannen. Maascamp ligt in de Maaskemp, het gebied met een roemruchte geschiedenis. Tussen de burcht van het Genneperhuys en de vestingmuren van Gennep werd eeuwen geleden vaak strijd geleverd. “Ik wil in de toekomst die geschiedenis onder de aandacht brengen bij de gasten hier. Ik denk dat het een mooie interactie brengt.”
Mensen die daarvoor ideeën hebben kunnen deze delen met Toon Schraven, die ook open staat voor algemene campertips. “Ook mensen die willen helpen op het terrein en dagelijks even een oogje in het zeil willen houden kunnen contact opnemen”, verzoekt hij.

Het is geen toeval dat Toon Schraven het oog liet vallen op de locatie aan de Maaskempweg en Genneperhuisweg. Het perceel is al meer dan een eeuw in bezit van zijn familie. “Ik beschik over aktes van eigendom waaruit blijkt dat mijn moeders familie (Van Bergen) de grond al sinds 1914 in bezit heeft. “Ik ben eigenaar van het perceel nadat ik het tien jaar geleden van mijn oudtantes kon kopen.”

Enkele jaren geleden pakte hij het plan op er een camperplaats aan te leggen. Het Gennepse college was gecharmeerd van zijn voorstel en zag de camperplaats als aanvulling op de bestaande voorzieningen in de gemeente. “Gennep is blij met de camperaars zo dicht bij het centrum. Het is goed voor de bedrijvigheid en het zorgt voor extra inkomsten.”
Nadat de vergunningen verstrekt waren kon Schraven aan de slag. Het perceel werd met hulp van loonbedrijf Jan Nas geëgaliseerd, de paden en vakken half verhard en er werd gras ingezaaid. “Ook hebben we de ingang verlegd zodat het bij op- en afrijden er geen hinder ontstaat”, licht hij toe.

De timing had, ondanks de beperkingen wegens COVID19, niet beter gekund. Als vakantiebestemming is Nederland in trek. “De markt voor camperaars is geëxplodeerd. Er is zowat geen camper te koop, en de vraag naar camperplaatsen is groot”, zegt Schraven, die drieëntwintig plaatsen aangelegd heeft. “Op het terrein is plaats voor vijfentwintig maar de laatste twee plekken houd ik vrij voor bijvoorbeeld een picknickbank.”
Vooralsnog is Maascamp basic ingericht. “Het is geen camping. De Nutsvoorzieningen als stroom en water worden binnenkort aangelegd. Over een toiletgebouw denk ik na. Het hangt af van de vraag. Camperaars zijn vrij autonoom en verlangen lang niet allemaal dergelijke faciliteiten”, zegt de camperplaatsbaas.
Onlangs zag een onbekende camperaar zijn kans waar en bezette al een plaats. Dat was niet de bedoeling. “Leuk hoor, maar we vragen nog even geduld. Vanaf 21 juni zijn gasten hier welkom”, nodigt de gastheer uit. Het terrein is straks niet zomaar toegankelijk. De bewaking geschiedt met camera’s terwijl er dagelijks fysiek toezicht is.
Voor info en online reserveren zie www.maascamp.nl.

Uit de krant

Uit de krant