Bij Liberaal Land van Cuijk zijn er zorgen over de verkeersveiligheid op de Mgr. Geurtsstraat in Maashees.
Bij Liberaal Land van Cuijk zijn er zorgen over de verkeersveiligheid op de Mgr. Geurtsstraat in Maashees. Foto: Persbureau SK-Media

Vragen Liberaal LvC over verkeersveiligheid Mgr. Geurtsstraat in Maashees

Verkeer en vervoer 268 keer gelezen

MAASHEES | Liberaal Land van Cuijk maakt zich zorgen over de veiligheid op de Mgr. Geurtsstraat in Maashees. Het weghalen van de belijning heeft er volgens raadslid Johan Hermanussen toe geleid dat de verbindingsweg tussen de kern van Maashees en Venray/A73 gevaarlijker is geworden. “Het is wachten tot er ongelukken gebeuren”, aldus Hermanussen.

De Mgr. Geurtsstraat is vorig jaar gereconstrueerd en voorzien van een nieuwe slijtlaag. Ook is de belijning vervangen. De middenstreep is weggehaald en aan de zijkant van de weg is een stippellijn aangebracht om de weg optisch smaller te laten lijken. “De veiligheid op deze weg is vele malen slechter geworden dan voorheen, ook in de beleving van reguliere weggebruikers. Doordat de middenstreep weg is, zie je dat de auto’s allemaal over de zijstippellijn moeten rijden. Doordat de auto’s nu zonder een middenlijn te ver naar rechts gaan rijden, zie je dat veel auto’s van de weg raken en in de berm rijden. Het is wachten tot er ongelukken gaan gebeuren, omdat mensen hun auto terug op de weg trekken dan wel corrigeren. Zeker in het donker is het maar te hopen dat je tegenligger ook niet binnen de stippellijn rijdt, want dan raak je elkaar”, stelt Hermanussen. “Ik heb al diverse weggebruikers gehoord die een bijna-botsing hebben gehad.”

Schriftelijke vragen
Middels schriftelijke vragen wil Liberaal LvC nu van het college van B en W weten of zij bekend zijn met de verkeerssituatie, of het mogelijk is om de oude belijning (dan wel de middellijn) opnieuw aan te brengen en wat het gemeentebestuur gaat doen met de nu al ontstane slijtage van het nieuwe wegdek.

Uit de krant