Afbeelding

'Maasboulevard Cuijk eind april weer open'

Verkeer en vervoer 3 keer gelezen
CUIJK - De Maasboulevard, de belangrijkste noord-zuidverbinding in Cuijk, gaat eind april eindelijk weer open voor alle verkeer. Dat laat de gemeente Cuijk weten in het gemeentenieuws van vandaag. Daarin staat dat Aannemersbedrijf Reef Infra uit Wijchen na een langdurige vorstperiode de werkzaamheden deze week weer zal hervatten.

"In grote lijnen bestaan de werkzaamheden aan de Maasboulevard uit het verwijderen van het laatst overgebleven stuk oude betonbaan, dat wordt vervangen door een asfaltverharding met rode fietsstroken. Naast de rijbaan wordt een voetgangersgebied met trottoirs ingericht en worden vier pleinen aangelegd. Het grootste plein wordt aangebracht voor het museum. Door het toepassen van natuursteen wordt een middeleeuwse uitstraling gecreëerd die past bij de kerk en het museum", aldus de gemeente Cuijk.

[image=239472]

Werkzaamheden
Ter hoogte van de kerk en Museum Ceuclum zal 400m2 sierbestrating worden aangebracht. Ook komt er een pad door de kerktuin (ten zuiden van de Martinuskerk), worden diverse hekwerken met poorten geplaatst en eveneens zullen bomen, struiken en hagen worden geplant. "Ervan uitgaande dat we de komende periode temperaturen van minimaal 5 graden boven nul hebben, gaat de Maasboulevard in de laatste week van april open voor alle verkeer", aldus de gemeente.

Uit de krant

Uit de krant