Thierry Baudet was, hier op archiefbeeld in gezelschap van twee FvD-vertegenwoordigers uit Cuijk, eerder dit jaar al eens in Boxmeer.
Thierry Baudet was, hier op archiefbeeld in gezelschap van twee FvD-vertegenwoordigers uit Cuijk, eerder dit jaar al eens in Boxmeer. Foto: Mans Pere

Doet Forum nu wel of niet mee aan Land van Cuijkse verkiezingen?

Verkiezingen 495 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Doen ze nu wel of niet mee? Forum voor Democratie (FvD) is in ieder geval voornemens om dit najaar deel te nemen aan de herindelingsverkiezingen in het Land van Cuijk. “Veel zal afhangen of we een kwalitatief goede lijst kunnen samenstellen, maar het enthousiasme bij onze partij en de mensen in het Land van Cuijk is er”, aldus woordvoerder Robin de Keijzer van FvD.

Door Martijn Schwillens

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat FvD zou gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in november, maar dat is volgens De Keijzer ‘iets te stellig geformuleerd’. “Ik weet dat het zo in de krant stond, maar dat staat nog niet vast.” 

Thierry Baudet komt 19 augustus naar Cuijk

Potentie
Of FvD gaat deelnemen, hangt in belangrijke mate af of er voldoende (goede) kandidaten gevonden kunnen worden in het Land van Cuijk. FvD is immers in nog geen enkele gemeente die opgaat in het Land van Cuijk actief, maar kon bij de laatste provinciale statenverkiezingen wel rekenen op een flink aantal stemmen in Noordoost-Brabant. “We zitten volop in het wervingsproces. Forum voor Democratie wil in principe in zoveel mogelijk gemeenten in Nederland meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen en dus ook in het Land van Cuijk.”
Een bemoeilijkende factor is het feit dat alle partijen de kieslijst op 11 oktober moeten inleveren. “Dat is al over twee maanden. We hebben veel enthousiaste kandidaten, maar de tijd om een lijst samen te stellen, is beperkt. We willen goede en voldoende kandidaten hebben. Er is zeker potentie in het Land van Cuijk, maar of we daadwerkelijk mee gaan doen...? Die knoop hakken we pas over een paar weken door.”

Nog geen lijsttrekker
Theo Jansen uit Grave wordt alvast niet lijsttrekker. Het prominente FvD-lid uit Grave bevestigt tegenover nieuwsblad De Maas Driehoek dat hij kandidaat-raadslid wordt bij Keerpunt 2010, dat één van de elf andere deelnemende politieke partijen aan de gemeenteraadsverkiezingen zal zijn. “Ik ga als FvD-lid op de lijst van Ben Litjens, zodat er een zo groot mogelijk bereik is ten aanzien van kiezers die een duidelijke politiek willen en tegen het rabiate anti-stikstofbeleid c.q. de zogenaamde milieupolitiek zijn”, aldus Jansen.
Om mensen te enthousiasmeren, brengt partijleider en Kamerlid Thierry Baudet op donderdag 19 augustus een bezoek aan de regio. Hij zal om 11.00 uur in gesprek gaan met belangstellenden aan de Waaistraat (Maaskade) in Cuijk.

Uit de krant

Uit de krant