SIOL is al vier maal eerder op bezoek geweest bij 1. Fc Vikotie Prerov
SIOL is al vier maal eerder op bezoek geweest bij 1. Fc Vikotie Prerov

SIOL opnieuw naar 1. Fc Viktorie Prerov in Tsjechië

Voetbal 163 keer gelezen

CUIJK / PREROV | Al weer 30 jaar geleden is de toenmalige gemeente Cuijk een stedenband aangegaan met Prerov. Een stad met meer dan 50.000 inwoners in Tsjechië waar SIOL sinds 10 jaar een vriendschapsband heeft met de grootste plaatselijke voetbalclub 1. Fc Viktorie Prerov. Deze zomer waren er nog drie jeugdteams van deze club op bezoek bij SIOL tijdens het internationale jeugdtoernooi om de 2 Brüder Cup. Na een eerder bezoek van SIOL samen met een brede delegatie uit de gemeente Cuijk in 2017, gaat SIOL vanaf dat moment elk jaar zelf met een 20-tal leden op bezoek naar Tsjechië. In het weekend van 3 en 4 september gaat het dan al weer voor de 5e keer gebeuren. 

Natuurlijk staat voetbal centraal tijdens dit bezoek. Zo worden jeugdwedstrijden en een wedstrijd van het eerste team van 1. Fc Vikotie Prerov bezocht, maar zal SIOL ook op uitnodiging van 1. FC Slovácko de wedstrijd 1. FC Slovácko tegen SK Slavia Praag bijwonen. Dit is een wedstrijd in de hoogste Tsjechische voetballiga. 

Naast voetbal is er ook altijd ruimte voor een stukje uitwisseling. Zo zijn er ontmoetingen met vertegenwoordigers uit de lokale Tsjechische gemeenschap. Hierdoor zal de onderlinge verbondenheid nog eens extra worden versterkt. Dit jaar zal er ook een bezoek worden gebracht aan voormalig concentratiekamp Auschwitz in het nabijgelegen Polen, hetgeen ongetwijfeld veel indruk zal maken

Daarnaast zullen er ook weer de gebruikelijke cadeaus over en weer worden uitgedeeld en worden daarbij alweer de afspraken gemaakt over het bezoek van 1. Fc Viktorie Prerov aan Cuijk. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk de zomer van 2023, als de Tsjechische vrienden weer acte de présence zullen geven tijdens de 2 Brüder Cup. 

Uit de krant

Uit de krant