Sambeek (blauwe shirts) gaf Meterik goed partij maar verloor toch.
Sambeek (blauwe shirts) gaf Meterik goed partij maar verloor toch. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-Shoot.nl

4F: DSV herstelt zich, Heijen blijft dans leiden, VIOS zakt af

Voetbal 901 keer gelezen

In 4F blijft en bovenin ongemeen spannend. Door een zakelijke overwinning is Heijen nog altijd koploper. DSV pakte na twee nederlagen weer eens drie punten. Sambeek hield topploeg Meterik goed bij, maar deed zich toch tekort en verloor met 0-2. VIOS ’38 liep tegen een grote nederlaag (6-0) aan bij samenwerkingsclub Lottum/GFC’33.

Sambeek oogst lof, geen punten
De 00-2 nederlaag tegen Meterik zou voor de neutrale toeschouwer vooraf geen verrassing zijn geweest. Wie het duel op D’n Urling gezien heeft, beaamt dat er voor Sambeek meer in gezeten had. “We hebben prima gespeeld maar vergaten de kansen te benutten. De tegenstander was het met ons eens, dat we meer verdiend hebben”, keek trainer Tom Wollenberg terug.
Meterik kwam vlak voor rust gelukkig op 0-1 toen een afstandsschot via de rug van een Sambeekse verdediger in het doel belandde. “Eerder hadden we twee keer vrij voor de keeper verzuimd te scoren”, sipt Wollenberg. Na rust gingen beide teams goed tegen elkaar op. Er waren kansen over en weer, maar de bezoekers waren wel trefzeker. Zij kwamen op 0-2. “We hebben topploegen goed partij geboden. We maken stappen en we zijn inmiddels een team dat werkelijk iets in de vierde klasse te zoeken heeft.”

Zakelijke winst Heijen
Heijen trof in Kronenberg een goed georganiseerde tegenstander. “We speelden niet spetterend en kwamen moeilijk op gang”, vond trainer Tim Driessen. De doelpunten vielen in het laatste kwart van de wedstrijd. Max Willems opende de score op aangeven van Thymo Zeelen, die zelf nummer twee scoorde. “Dit was een zakelijke overwinning, die ons wel aan kop houdt”, aldus winnend trainer Driessen.

DSV herstelt zich
De kater van het missen van de eerste periodetitel werd in Sint Anthonis deze week verwerkt. “We hebben dinsdag de koppen bij elkaar gestoken en ook geconcludeerd dat we nog wel steeds meedoen. De achterstand op de koploper is minimaal”, zegt Thijs Goossens, de DSV-trainer. “We openden in Bergen tegen Montagnards erg sterk en binnen 16 minuten was het 0-3 voor ons na doelpunten van Pieter Vloet (2) en Javi Janssen.” Thuisclub Montagnards kwam rrond het uur terug tot 1-3. Nino Willems maakte er 1-4 . Een kwartier voor tijd werd de eindstand op 2-4 bepaald.

VIOS’38 verliest dik
VIOS’38 zit een dipje. De ploeg uit Beugen verloor opnieuw zonder zelf te scoren. Tegen het oprukkende SV Lottum/GFC’33 was weinig eer te behalen voor de geelzwarten. Het werd in Grubbenvorst 6-0. Na de nederlaag os VIOS’38 afgezakt naar de negende plaats.